Most megtudhatod a piñata torta titkát! – recept

nlc | 2017. Július 16.
Eddig csak ámultál a piñata, azaz a cukorkával töltött lávatortákon? Itt az ideje, hogy te is elkészítsd!

piñata torták nemrég bombaként robbantak be a tortadivatba. Ezek az elképesztő, töltött tortacsodák nemcsak a gyerekek körében kedveltek – bár tény, hogy mivel cukorkát és csokit rejtenek, a kicsik körében érhetjük el velük a legnagyobb sikert. Ha te is kipróbálnád, most megtudhatod, hogyan készül. Íme:

Hozzávalók 6-8 szelethez:

A piskótához:

A krémhez:

A töltelékhez: a kedvenc színes cukorkáid és bonbonjaid

Elkészítés:

  1. Szitáld át a lisztet, majd keverd el robotgéppel a porcukorral, a sütőporral, a tejjel, a tojással és a vajjal.
  2. Kenj ki vajjal, és lisztezz ki négy, ugyanakkora kisebb tortaformát. 180 fokos sütőben 15 percig süsd.
  3. A krém hozzávalóit, a vajat, a cukrot és a tejet robotgéppel keverd simára.
  4. Két megsült tortalapot helyezz egymásra, és vágd ki körformában középen.
  5. A harmadik tortalapot kend meg a krémmel. Erre tedd rá az egyik lyukas lapot, kend meg krémmel, majd a másik lyukast, amit szintén kenj be krémmel. 
  6. Most töltsd meg a lyukat az édességekkel, végül pedig helyezd a tetejére az utolsó lapot, amit szintén vonj be krémmel. Díszítsd ízlésed szerint cukorgyönggyel vagy tortadíszekkel.

Forrás: Proper Tasty

Exit mobile version