Itt a kukoricaszezon, készítsünk ropogós kukoricatócsnit!

nlc | 2017. Július 24.
Hogy ne csak a főtt kukoricáról szóljon a kukoricaszezon.

 Imádjuk a főtt kukoricát, de ha már itt a kukoricaszezon, használjuk ki még több kukoricás recepttel! Ilyenkor még a tócsniba is érdemes kukoricát tenni – mutatjuk, hogyan.

Kukoricatócsni

Hozzávalók:

15 darabhoz

Elkészítés:

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, a cukrot, a sütőport, a sót és a borsot.
  2. Add a zöldségeket – a kukoricát, a snidlinget és ha használsz, a paprikát – a száraz hozzávalókhoz. Egy spatulával keverd őket alaposan össze.
  3. A tojásokat a tej hozzáadásával verd fel, majd öntsd a száraz hozzávalókra, és keverd el jól.
  4. Hevítsd fel az olajat, és egyszerre 4 tócsnit süss ki rajta. 2-3 percig hagyd sülni az egyik, majd 1-2 percig a tócsni másik oldalát.
  5. A kész tócsnikat tedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk az olaj. Fogyaszd azonnal, melegen, vagy vidd ki magaddal a strandra! Jó étvágyat hozzá! 

thekitchn

Exit mobile version