Desszert a kánikulára: karamellás milkshake

nlc | 2017. Augusztus 04.
Ha a fagyit már unod, a jeges kávé pedig már a könyöködön jön ki, készíts isteni karamellás turmixot!

 Ha a tikkasztó hőségben esetleg a gyümölcsön kívül más édességet is megkívánnál, de a fagyit már unod, van egy szuper ötletünk: készítsd el ezt az édesen hűsítő, karamellás milkshake-et! A felnőtt változatba egy kis kávét, esetleg még egy kis alkoholt is belecsempészhetsz, hogy könnyebb legyen elviselni a kánikulát.

Karamellás milkshake

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

Egy serpenyőben melegítsd fel a tejszínt, egy másikban pedig karamellizáld a cukrot. Amikor a cukor színe már kellően barnára váltott, azonnal keverd bele a meleg tejszínt, majd a vajat és a sót is. Forrald fel az egészet, majd hagyd szoba-hőmérsékletűre hűlni.

Tégy 4 poharat a mélyhűtőbe. A kávét, 1/4 csészényi karamellszószt és a whiskey-t turmixold össze. Add hozzá a fagyit, és turmixold egészen krémesre. Oszd szét a turmixot a poharakban, és kínáld őket tejszínhabbal meg egy kis karamellszósszal. 

thekitchn

Exit mobile version