Isteni kelbimbós lasagne nem csak vegáknak

nlc | 2017. Augusztus 16.
Ez a különleges és egészséges kelbimbós lasagne nemcsak a vegáknak jöhet jól, hanem azoknak is, akik valami könnyedebbre vágynak a klasszikus darált húsos verziónál!

A lasagnét számos vegetáriánus változatban is el lehet készíteni, például spenóttal, padlizsánnal vagy más zöldségekkel rakva. Ez a kelbimbós verzió igazán különleges és finom, ráadásul ez a méltatlanul keveset használt kis zöldség igazi vitaminbomba is. Próbáljátok ki a receptet – a rengeteg sajttól elképesztően krémes lesz!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

2. Egy serpenyőben hevítsünk 1 és 1/2 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a kelbimbót és a mogyoróhagymát, sózzuk, borsozzuk! 5-6 perc alatt pirítsuk meg a kelbimbót, majd adjuk hozzá a balzsamecetet és pirítsuk további 1 percig. Vegyük ki és tegyük félre.

3. Ugyanebbe a serpenyőbe tegyük bele az olívaolaj másik felét, majd pirítsuk meg rajta a gombákat, adjuk hozzá a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk!

4. Egy másik serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, csináljunk belőle rántást. Lassan keverjük bele a tejet, majd várjunk, amíg összesűrűsödik a keverék. Ízesítsük sóvla, borssal és a szerecsendióval.

5. Állítsuk össze a lasagnét: öntsük a szósz negyedét egy magas falú, hőálló edénybe, tegyük le a lasagne lapokat, szórjuk rá a kelbimbók és a gombás keverék 1/3-át. Szórjuk rá a sajt 1/3-át és a ricotta 1/3-át is. Locsoljuk meg a szósz 1/3-ával. Ismételjük, míg elfogynak a hozzávalók.

6. 30-35 perc alatt süssük készre!  

 

HowSweetEats

Exit mobile version