Házi paradicsomdzsem, ami egy életre elfeledteti veled a ketchupot

nlc | 2017. Augusztus 22.
Van egy újabb szuper ötletünk, hogyan hozd ki a maximumot a paradicsomszezonból.

 A friss, édes és lédús paradicsomok önmagukban is isteniek, de mikor végre dúskálhatunk bennük, megéri izgalmas receptekkel is kísérletezni belőlük. Például ezzel a paradicsomdzsemmel, amely édes-pikáns ízével egy életre elfeledteti veled a bolti ketchupot!

Házi paradicsomdzsem

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Minden hozzávalót tégy egy lábosba (a legjobb, ha öntöttvasból készültet használsz). Forrald fel, és néha keverd meg fakanállal.
  2. Hagyd besűrűsödni a dzsemet: ehhez kapcsolj alacsony lángra, és nagyjából 2 órán át hagyd főni, mialatt párszor kavarsz rajta egyet.
  3. A kész dzsemet töltsd befőttesüvegbe, hagyd teljesen kihűlni, majd tárold hűtőben 2 hétig.

thekitchn

Exit mobile version