Búcsúztasd a nyarat ezzel az isteni paradicsomos fordított tortával!

nlc | 2017. Augusztus 25.
Megtaláltuk a tökéletes receptet az utolsó forró nyári hétvégére!

 Még vár ránk egy forró nyári hétvége, ami azt jelenti, hogy még most vessük be a legnyáriasabb receptjeinket! Ilyen ez az isteni paradicsomos fordított torta, azaz tarte tatin is, ami után garantált elismerésre számíthatunk.

 Paradicsomos fordított torta

Hozzávalók:

4-6 főre

Elkészítés:

200 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy tűzálló serpenyőt. Ebben hevítsd fel az olajat, amire dobd rá a paradicsomokat. Sózd, borsozd, majd süsd puhára őket. Ezután vedd le a serpenyőt a tűzről és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni a paradicsomot.

Ha kihűlt, tedd vissza a tűzre, és add hozzá a balzsamecetet és a mézet. Keverd alaposan össze, és főzd 1 percig. Szórd meg a kakukkfűvel, és ízlés szerint sózd, borsozd tovább. 

A  méretre vágott leveles tésztát helyezd a paradicsomok tetejére – ez lesz a torta alja. Egy villával szurkáld meg pár helyen, majd tedd be a sütőbe 20-25 percre. Mielőtt felvágnád, minimum 5 percet hagyd hűlni. Hidegen és melegen is isteni lesz!

thekitchn

Exit mobile version