Házi Nutella-mousse gyorsan és egyszerűen

nlc | 2017. Augusztus 31.
Nem szuperegészséges, nem diétás, de cserébe krémes, édes, és mennyeien finom!

Kár lenne tagadni, időnként az ember nem tud ellenállni az édesség csábításának, pláne ha Nutelláról van szó. Mert azért joghurt ide, gyümölcs oda, ez a tömény, csokoládés finomság egészen biztosan kielégíti édesség utáni vágyakozásunkat.

Szóval időnként igazán megengedhetünk magunknak egy ilyen könnyű és krémes Nutellás mousse-t, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni. Mutatjuk!

Hozzávalók: 

220 g krémsajt szobahőmérsékleten

3/4 csésze Nutella

1 csésze porcukor

1 csésze sűrű tejszín

3 ek. cukor

1 tk. vaníliakivonat 

Elkészítés:

1. Egy nagy tálban elektromos habverővel keverjük össze a Nutellát a krémsajttal és a porcukorral, amíg habos nem lesz.

2. Egy más tálban verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a vaníliakivonatot és a cukrot.

3. A felvert krém harmadát keverjük a Nutellás tálba, és egy spatulával óvatosan forgassuk össze. Adjunk hozzá még egy harmadot, azt is forgassuk bele, majd végül a megmaradt harmadik résszel is tegyünk ugyanígy.

4. Halmozzuk a krémeket poharakba, és hűtsük őket 30-45 percig. Tálaljuk tejszínhabbal és mogyoródarabkákkal! 

PureWow

Exit mobile version