Ha egy jó kis vega ebédre vágynál, megtaláltad

nlc | 2017. Október 03.
Egy vegetáriánus ebéd is lehet laktató és ízletes.

Nemcsak vegetáriánusoknak szól a következő recept, hanem azoknak is, akik tartanának egy húsmentes napot. Most megmutatjuk, hogyan készül a mennyei vega nuggets.

Hozzávalók 6-8 főre:

3 hámozott, feldarabolt sárgarépa

1/2 fej karfiol

1 fej brokkoli

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 tojás

½ teáskanál vöröshagyma

1 teáskanál só

½ teáskanál bors

1¾ pohár sima kenyérmorzsa

Egy aprítóban keverd össze a sárgarépát, a karfiolt, a brokkolit, a fokhagymát, a tojást és a hagymát, és szórd meg egy csipetnyi sóval, borssal. Add hozzá a kenyérmorzsa felét, és addig keverd, amíg teljesen sima nem lesz. Ha kész, vegyél ki a masszából egy kanálnyit, és formázz belőle tallért, majd tedd ezt a többivel is.

Forgasd bele a tallérokat a kenyérmorzsába, és kiolajozott serpenyőben süsd ki őket, míg aranybarna nem lesz mindkét oldaluk.
Ugyanezt sütőben is megteheted: 200 fokon 25 percig süsd a tallérokat úgy, hogy 15 perc elteltével megfordítod őket.
Tálald az ízlésednek megfelelő mártással.

BuzzFeed

Exit mobile version