Serpenyős pizza spenóttal és articsókával

nlc | 2017. Október 06.
Gondoltad volna, hogy a pizza készülhet serpenyőben is? Most egy pofonegyszerű vega változatot mutatunk!

Sokan azért nem állnak neki az otthoni pizzasütésnek, mert bonyolult, időigényes folyamatnak tartják. Ez egyébként amúgy sem igaz, de még egyszerűbbé tehetjük a dolgot, ha az alábbi serpenyős verziót készítjük el! Most spenóttal és articsókával mutatjuk, de variáljuk bátran a feltéteket!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Tegyünk egy fém serpenyőt üresen a sütőbe, majd melegítsük fel a sütőt 250 fokra. Hagyjuk benne állni 10 percig.
  2. Egy nagyobb tálban keverjük össze a ricottát, a mozzarellát, a fokhagymát és az olajat, ízesítsük sóval és borssal! 
  3. Lisztezett felületen nyújtsunk akkora kört a pizzatésztából, ami passzol majd a serpenyőnkbe! Vegyük ki a forró serpenyőt és óvatosan kenjük ki egy kis olajjal! Tegyük a tésztát a serpenyőbe, majd tegyük vissza az egészet a sütőbe 2-3 percre.
  4. A tésztát kenjük meg a sajos krémmel, halmozzuk rá az articsókát és tegyük vissza a sütőbe 5 percre. Közben egy serpenyőben fonnyasszuk meg kicsit a spenótot.
  5. Vegyük ki a pizzát és adjuk hozzá a spenótot is, majd tegyük vissza 7-10 percre! Parmezánnal megszórva tálaljuk!

SeasonsAndSuppers

Exit mobile version