Látványos előétel: mennyei lazacszuflé

nlc | 2017. Október 11.
Ezt a habkönnyű lazacos szuflét könnyebb elkészíteni, mint gondolnád, a vacsoravendégeket mégis lenyűgözheted vele!

Első hangzásra talán fekete öves konyhai kihívásnak tűnik ez a lazacos szuflé, de valójában sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk! Ez a könnyű előétel tökéletes lehet vendégvárónak vagy különleges alkalmakra előételnek, de akár magunkat is meglephetjük vele, annyira finom!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Készítsük el a lazacot: egy közepes serpenyőt töltsünk meg annyi vízzel, hogy ellepje a lazacok 2/3-át. Forraljuk fel a vizet közepes lángon, majd adjuk hozzá a bort, a sót, a borsot és a kakukkfüvet. Főzzük 10 percig, míg a lazac elkezd darabokra szétesni – szedjük falatnyi részekre.
  2. A sütőt melegítsük elő 200 fokra és készítsünk elő 4 kisebb szuflé-formát.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és süssük rajta üvegesre a mogyoróhagymát. Keverjük bele a lisztet, adjunk hozzá sót és borsot, majd öntsük fel a tejjel! Vegyük le a lángot, keverjünk sima masszát belőle. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, és adjuk hozzá a 4 tojássárgáját, majd keverjük bele a petrezselymet és a kaprot is.
  4. Forgassuk a keverékbe a lazacdarabkákat és a reszelt sajtot.
  5. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a tésztába, vigyázva, hogy össze ne törjük a habot.
  6. Töltsük a keveréket a formákba, majd süssük őket 5 percig – ekkor vegyük le a lángot 180 fokra, és süssük a szuflékat további 15-20 percig.

Melangery

Exit mobile version