10 tipp, mi mindenre jó a kakaópor

nlc | 2017. November 18.
A Tutti Élelmiszeripari Kft. által több mint 25 éve forgalmazott, hazánk legismertebb holland kakaópora a jövőben az eredeti jelzőt viselve lesz megtalálható a boltok polcain TUTTI Eredeti Holland Kakaópor néven. Ez a változás hívja fel a figyelmet a minőségi különbségre a piacon fellelhető egyéb „holland kakaópor” elnevezésű termékekkel szemben.

De mitől eredeti a holland, és miért a holland az eredeti? Nyilvánvalóan nem attól, hogy a tulipánföldek között kis fapapucsban nevelik a kakaófákat. A helyes választ a feldolgozási folyamat rejti, hiszen az eredeti holland gyártási eljárás lényege, hogy a feldolgozás alatt lúgos kezelésnek vetik alá a héjától elválasztott és megtört kakaóbabot, ami közömbösíti a savasságát. Ennek köszönhetően nyeri el a kakaó sötétbarna színét, lágy, pozitív értelemben vett fás, földes ízvilágát.

Arra, hogy sütésen-főzésen kívül mire használható még a jó minőségű kakaópor, a Tutti tippjei a következők:

Exit mobile version