Palacsinta, sólet, tiramisu – ezt a hedonista hétvégi menüt imádni fogjátok

nlc | 2018. Február 02.
Ha ennek a hétvégi menünek csak a felét elkészítitek, már akkor jól fogtok járni, és persze jól is fogtok lakni. Bár az igazság az, hogy kár kihagyni bármit is, mert ez így együtt az utóbbi idők egyik legjobb menüje.

Milyen az a hétvégi menü, ami palacsintával indul, isteni libasóletben teljesedik ki, és sok más mellett még az esti nasizáshoz is hoz egy klassz receptet? Segítünk, ez egy csúcs szuper, hedonista, téli hétvégi menü.

Túrópalacsinta

Túrópalacsinta

Hozzávalók:

A tojásfehérjét habbá verjük, a többi hozzávalót pedig összekeverjük.  Már mehet a hab is a masszánkhoz. Óvatosan forgassuk tehát hozzá. Ezután felforrósított palacsintasütőbe olajat teszünk, és mikor az sisteregni kezd, akkor evőkanálnyi halmot (aki ügyes több halmot) teszünk a tésztából a sütőbe, majd mindkét felét aranyszínűre sütjük. Vigyázni kell, hogy ne túl magas hőfokon süssük, és lehetőleg többször forgassuk át, hogy ne égjen meg. Végül vaníliás cukorral összekevert tejföllel tálaljuk.

A receptet Rupánerné Gallé Margó, a Rupáner-konyha bloggere készítette.

 

Gyömbéres sült répa leves

Hozzávalók:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! A répákat sózzuk, borsozzuk, egy nagy tálban forgassuk össze két evőkanál olíva olajjal, majd egy sütőpapírra terítsük ki, és süssük őket 40 percig, 15 percenként forgatva. Míg a répák sülnek, egy nagyobb lábosban hevítsünk olajat és pirítsuk meg rajta a hagymát 8-10 perc alatt. Adjuk hozzá a gyömbért, majd öntsük fel a zöldség alaplével! Alacsony lángon forraljuk össze, majd vegyük le a tűzről! Ha a répák és a leves is kihűlt kicsit, tegyük a répákat a lébe, majd pürésítsük össze őket. Tegyük vissza a keveréket kis lángon főni. A levesbe keverjük bele a tejszínt, és kis lángon főzzük össze őket! Sóval, borssal ízesíthetjük! 

Libasólet

Libasólet

Hozzávalók 4 személyre:

 
A babot áztassuk be egy éjszakára. Egy nagy lábosban a libacombokat süssük körbe olajon, tegyük félre. A kisült zsiradékon pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a felkockázott füstölt húst, illetve a szükség szerint aprított zöld fűszereket, az aprított fokhagymát. Tegyük vissza a combokat, adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, a paradicsompürét, öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, sózzuk, borsozzuk, fedjük le, és főzzük 30 percet. Közben a krumplit, a sárgarépát és a paszternákot hámozzuk meg, daraboljuk fel. Tegyük a húsos babot mindenestül tűzálló vas- vagy cseréptálba, keverjük hozzá a zöldségeket, és lefedve süssük 180 ºC-os sütőben 3 órát. 

Narancsos-csokis tiramisu

Hozzávalók 4 adaghoz:

Facsarjuk ki a narancsok levét. A narancslekvárt melegítsük fel. A habtejszínt verjük fel kemény habbá. A mascarponét keverjük össze a porcukorral, és forgassuk bele a felvert tejszínhabot. Készítsünk elő 4 nagyobb poharat. Tördeljünk az aljára babapiskótát, locsoljuk meg narancslével, kanalazzunk rá egy kevés narancslekvárt, majd tegyünk rá a krémből is. Megint tegyünk rá babapiskótát, kevés narancslevet, narancslekvárt, krémet, legvégül a tetejét szórjuk meg keserű kakaóporral. Fogyasztásig tálaljuk hűtőben.

Alma-csipkebogyó tea

Alma-csipkebogyó tea

Hozzávalók 2 személyre:

A csipkebogyót és a citromfűleveleket egy lábasba helyezzük. A vizet az almahéjjal 60 °C-ra hevítjük, majd az egészet a citromfüves csipkebogyóra öntjük, és lefedve legalább 1 órán keresztül állni hagyjuk. Mézzel ízesítve, langyosan fogyasztjuk.

Kék sajtos avokádókrém

Hozzávalók:

A felkockázott avokádót dobd aprító- vagy turmixgépbe. Turmixold el, amíg krémes állagú nem lesz. Ekkor add hozzá a kék sajtot, a citromlevet és a sót, és 30-40 másodpercig járasd a gépet, hogy tökéletesen sima legyen a krém. Eközben kis adagokban add hozzá a vizet, annyit, amennyi szükséges. Fogyaszd zöldségekkel, pitával vagy salátákkal. Hűtőben 3 napig tárolhatod. 

Aszalt paradicsomos bruschetta

Aszalt paradicsomos bruschetta

Hozzávalók 4 szelet kenyérhez:

Megvajazzuk a kenyérszeleteket, majd elhelyezünk rajtuk néhány darab aszalt paradicsomot, hagyva, hogy egy kis olaj is rácsöpögjön. Megszórjuk őket reszelt sajttal, majd betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg ráolvad a sajt (körülbelül 5 perc).

Exit mobile version