Ha csak egy desszertet készítesz a hétvégén: mennyei, sütés nélküli sajttorta

nlc | 2018. Március 15.
Sajttortareceptekből sosem elég, pláne azokból, amelyek sütés nélkül, pofonegyszerűen készülnek.

Ez a sajttorta az ékes bizonyíték arra, hogy néha igenis jobban járunk, ha a könnyebb utat választjuk. Sütés nélkül is éppolyan isteni, mint a hagyományos sajttorták. Biztos sikerélményt jelent azoknak is, akik csak kezdők a konyhában. Íme:

Egyszerű, sütés nélküli sajttorta

Hozzávalók (12-16 szelethez):

A torta aljához:

A krémhez:

Elkészítés:

  1. Aprítógépben dolgozd össze a kekszmorzsát, a cukrot és a vajat. 
  2. A kekszes alapot egyengesd a torta forma aljába. A széleket hagyd kicsit magasabbra.
  3. 10 percre tedd be a hűtőbe a kekszes alapot, és készítsd el a krémet.
  4. Robotgéppel keverd krémesre a krémsajtot, majd add hozzá a sűrített tejet, a citromlevet és a vaníliát. További 2 percig keverd.
  5. Kanalazd a krémet a torta tetejére, majd az egészet tedd be a hűtőbe minimum 4 órára, vagy egy egész éjszakára.
  6. Díszítsd karamellszósszal, vagy friss gyümölcsökkel.

thekitchn

Exit mobile version