Készíts igazi spanyol tortillát!

nlc | 2018. Április 11.
Most nem a chipsre gondolunk, hanem a spanyolok isteni krumplis, tojásos egytálételére.

Ami nálunk a rakott krumpli, az a spanyoloknál a tortilla. Most megmutatjuk, hogyan készítheted el a legegyszerűbben, vegetáriánus változatban.

Spanyol tortilla

Hozzávalók (6-8 adaghoz):

Elkészítés:

  1. A sütőt 190 fokra melegítsd elő. Vékonyan kend meg olajjal a tepsit, amiben sütni fogod a tortillát.
  2. A vékonyra szeletelt krumplit, a hagymát, az olajat, a fokhagymaport, a só felét és a borsot egy nagy tálban keverd össze. Helyezd a tepsibe és süsd puhára, kb. 20 perc alatt.
  3. Verd fel a tojásokat, keverd hozzájuk a tejfölt, a tejet, a fokhagymát és a maradék sót. Öntsd a krumplira, majd az egészet tedd vissza a sütőbe 35 percre. Tálald snidlinggel vagy petrezselyemmel. 

thekitchn

Exit mobile version