Hétvégi menü a hűvösebb nyári napokra

nlc szerk | 2018. Június 22.
Az előrejelzések szerint a hétvégi időjárás nem lesz éppen nyárias. Így hűsítő finomságok helyett inkább melengető fogások közül válogattunk.

Ha már fürdeni vagy kirándulni nem tudsz ezen a hétvégén, akkor legalább azzal segítünk neked, hogy a főzésen ne kelljen sokat gondolkoznod, csak vedd elő a bevásárlólistát, és írd fel a hozzávalókat. Egy klassz, forró leves és egy pikáns húsgolyó nemcsak laktató finomság, de át is melegít. Végezetül a desszert egy habkönnyű krém, amit néhány perc alatt elkészíthetsz, és nemcsak a családnak, hanem vendégváró finomságnak is tökéletes.

Burgonyakrémleves kukoricával és sonkával

Hozzávalók 4 személyre:

A hámozott, kockázott krumplit a darabolt újhagymával együtt tegyük fel főni 1 liter sós vízben. Ha megfőtt a krumpli, turmixoljuk össze a levest a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítsük, keverjük el benne a lecsöpögtetett kukoricát. A vékonyra szelt, majd kockázott sonkát kevés olívaolajon süssük ropogósra. A forró levest tálaláskor csepegtessük meg olívaolajjal, szórjunk bele sült sonkát és vágott koriander- vagy petrezselyemzöldet.

Csípős húsgolyók vörösboros mártásban

Hozzávalók:

Adjuk a húshoz a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret, a tojást, a lereszelt vöröshagymát, egy gerezd felaprított fokhagymát, az erős paprikát, a fahéjat, sót, borsot. Gyúrjuk össze a masszát, formázzunk belőle kis gombócokat, majd forró, bő olajban süssük ki őket. A kisült fasírtokat szedjük egy tepsibe.
Keverjük el a paradicsomot a borral, sózzuk, borsozzuk a keveréket, öntsük a húsra. 220 fokos sütőben süssük 30-35 percig. A petrezselymet és a maradék fokhagymát aprítsuk fel, majd keverjük el a kész húsgombóccal.

Citromos „tiramisu”

Hozzávalók 4 személyre:

A tejfölt keverjük el a porcukorral, a megmosott citrom lereszelt héjával és a kifacsart levével. Rétegezzük tálba a citromos tejfölt és a babapiskótát. Tegyük 4-5 órára a hűtőszekrénybe. A citromtól kicsapódott savó megpuhítja a piskótát, olyan szaftos lesz, mintha belocsoltuk volna sziruppal, a tejföl pedig szinte vághatóvá sűrűsödik.

Exit mobile version