3 mennyei étel, aminek a ketchup a lelke

nlc | 2018. Július 05.
Te el tudod képzelni az életedet ketchup nélkül? Őszintén, mi lenne azzal a sok-sok finomsággal, amit csak a jó öreg paradicsomos szósszal tudunk vagy akarunk megenni?

Szereted a bundás húsokat? Ha igen, hozunk egy izgi ketchupos változatot, amit érdemes kipróbálnod, ha valami újra vágysz, vagy csak egyszerűen meg akarod lepni a családot az újítással. Köretként párolt rizst vagy sült krumplit szolgálhatsz fel mellé, de egy isteni salátával is tökéletes főétel lehet. Az elkészítése nagyon egyszerű, kezdők is simán bevállalhatják.

Ketchupos bundás hús

A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és félretesszük, míg előkészítjük a többi kelléket. A lisztből, tojásból, tejből és ketchupból a palacsintatésztához hasonló masszát készítünk. Fontos, hogy sűrű legyen, hiszen nem szabad lefolynia a húsokról. Ha elkészült, hagyjuk állni egy kicsit. Majd az előkészített hússzeleteket óvatosan belemártjuk a masszába, és forró olajban kisütjük azokat.

Ketchupos mézes csirkemell

Hozzávalók:

Készítsd elő a húsokat. Ha megvan, jöhet a pác: keverd össze a ketchupot és a mézet, reszeld hozzá a fokhagymát, ízesítsd sóval és borssal, na  meg egy kevés majoránnával. Ha ez megvan, a hússzeleteket kend be a páccal, és hagyd állni negyedóráig. Ha elkészültél, mehetnek a húsok a kikent tepsibe, majd a 185 fokra előmelegített sütőbe. Sütőtől is függ, de általában fél óra alatt ropogós lesz az isteni ketchupos csirke. Egy kellemes salátával tökéletes ebéd vagy vacsora lehet, de tálalhatod rizzsel is. 

Mesés ketchupos mártás

Nemcsak a sütni való húsokat lehet feldobni egy kis ketchuppal, hanem az étkezések kellemes kiegészítője lehet a ketchupból készült mártás. Olyan egyszerű mártogatósreceptet hoztunk, amely csak egy azok közül a lehetőségek közül, melyekkel variálhatod a mártás összetevőit attól függően, mihez szeretnéd fogyasztani. Jó lehet sült krumplihoz, sült húsokhoz, de halrudacskákat is mártogathatsz a kellemes ízű mártásba.

Az elkészítése végtelenül egyszerű. A lényeg, hogy az alap jó minőségű ketchup legyen. Ha szereted a fokhagymát, mindenképpen tegyél bele néhány gerezdet ízlés szerint. Só, bors is mehet a ketchupba. Ha a csípőset szereted, egy kevés csípős paprikával dobhatod fel az ízélményt. Vannak, akik majonézt kevernek hozzá, hogy krémesebbé, lágyabbá tegyék. Friss, nagyon apróra vágott paradicsommal, uborkával is isteni lesz a mártás. Friss fűszerekkel is lehet játszani, majoránnát, bazsalikomot vagy mentát tehetünk az öntetünkbe, de narancslével vagy citromlével is megbolondítható. A lényeg, hogy minden összetevőből csak keveset tegyünk bele, és akkor adjunk hozzá még többet, ha az ízkombináció elnyerte a tetszésünket.

Exit mobile version