20 perces ebédek, hogy nyaralás közben ne állj folyton a tűzhely mellett

Kun Gabi | 2018. Július 24.
Nyaralás alatt máshoz sincs kedved, mint órákat állni az 50 fokos konyhában, míg a család többi része a medencében ázik, és szaladgál a kertben? Valószínűleg nem így képzeled el a vakációt, ezért a Cafeblog bloggereinek segítségével gyűjtöttünk pár pofonegyszerű ebédreceptet, hogy ne kelljen sokat törődni a főzéssel kikapcsolódás közben.

Mézes-citromos csirkemell cukkinivel 

A Tétova ínyenc bloggerének receptjeiben az a jó, hogy nemcsak elkészülnek 20 perc alatt, de még az alakunkra is vigyáznak. Aki a cukkini mellett vágyna azért egy kis szénhidrátra köretként, annak javasoljuk a bulgurt a csirkemellhez, remek választás rizs helyett.

Hozzávalók:

A körethez:

Kép: Tétova ínyenc

Elkészítés:

A citrom levét kifacsarjuk, a csípős paprikát karikára vágjuk. A citromlében elkavarjuk a mézet, hozzáadjuk a paprikakarikákat és 2 evőkanál olajat. Néhány órára ebbe a páclébe tesszük a félbevágott csirkemelleket.

A recept folytatásáért kattints ide!

Cukkinis frittata cukkinivirággal 

Szintén a Tétova ínyenc blogról való recept, ami megmutatja a cukkini ezer oldalát. Igazi nyári zöldség, amit vétek lenne kihagyni az ebédekből – használd minél többször, változatosan elkészítve!

Hozzávalók:

Kép: Tétova ínyenc

Elkészítés:

A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A hagymát megpucolom és apróra vágom, az olajon megfonnyasztom. Fontos, hogy a használt serpenyő nyele bírja a hőt, mert bekerül majd a sütőbe. A cukkinit vékony karikákra vágom, és a hagymás serpenyőbe teszem. Sózom, borsozom, kavargatom. Ha félig megpuhult, hozzáadom a cukkinivirágokat. Csak addig kavarom, amíg összeesnek.

A recept folytatásáért kattints ide!

A legfinomabb zöldséges tészta

A tészta jó választás, amikor tényleg csak 20 percet szeretnél a konyhában tölteni, a zöldségek pedig pillanatok alatt megpirulnak az Írástól Lélekig Életmód Magazinja bloggerének receptjében.

Hozzávalók:

Kép: Írástól Lélekig Életmód Magazinja

Elkészítés:

Ennek az ételnek a lelke az egyszerűség, a zöldségek természetes íze. Egy serpenyőben pár csepp olajon kezdd el pirítani a nagyon vékonyra szeletelt vöröshagymát. (Én először félbevágom.) Míg puhul a hagyma, tisztítsd meg a répát, és vágd julienre, azaz gyufaszál alakúra.

A recept folytatásáért kattints ide!

Szójaszószos csirkemell

Ha szereted a kínai ételeket, akkor a Levendulalány receptje neked való. A brokkoli és a csirkemell fantasztikus összhangba kerül a szójaszósz segítségével, a tészta pedig hab a tortán hozzá.

Hozzávalók:

Kép: Levendulalány

Elkészítés:

Legelőször vizet teszek fel a tésztának. Ha kezd forrni, beleteszem a rózsáira szedett brokkolit, és 5 percig forralom, majd kiszedem lyukas szedőkanállal. A forrásban lévő vízbe ezek után beleteszem a tésztát, és a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően kifőzöm. A csirkemellet felszeletelem, beleforgatom a lisztbe, és olívaolajon pirosra pirítom, közben meglocsolom egy kevés szójaszósszal, sózom, borsozom, majd kiszedem egy tálba, mert ugyanebben a serpenyőben fogjuk elkészíteni a zöldségeket is.

A recept folytatásáért kattints ide!

Nyers gazpacho pirítossal

Vannak napok, amikor annyira meleg van, hogy nem kívánjuk a főtt ételt, ilyenkor jöhet jól a Fifty shades of green bloggerének receptje, amihez nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Nem mellesleg egészséges és nagyon finom ebédünk lesz pár perc munkával.

Hozzávalók:

A leveshez:

A toasthoz:

Kép: Fifty shades of green

Elkészítés:

A paradicsomot megmosom, zöld részét kivágom és felkockázom. A vöröshagymát és fokhagymát meghámozom és finomra aprítom. Az uborkát és zellert megmosom és felkockázom. A paprikát megmosom, magházát és magjait kivágom, és szintén feldarabolom.

A recept folytatásáért kattints ide!

Brie sajtos kosárkák pirított gombával 

Jó, talán az Álom, Íz, Világ bloggerének receptjét nem akkor kell elkészíteni, amikor kint tombol a kánikula, mert be kell kapcsolni hozzá a sütőt, de megéri kivárni a hűvösebb nyári napokat hozzá.

Hozzávalók:

Kép: Álom, Íz, Világ

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra melegítem. A leveles tésztát kiterítem egy deszkára, majd 12 egyforma négyzetre vágom. Belenyomkodom a muffinsütő formáiba, ráhelyezek egy-egy muffinpapírt, és beleöntök – súlynak – szárazbabot (lehet lencsét, sárgaborsót is). Az előmelegített sütőben 15 percig, aranybarnára sütöm.

A recept folytatásáért kattints ide!

Mediterrán tonhalsaláta

Az otthon szépsége bloggerének receptje azoknak való, akik még azt a 20 percet is sajnálják a konyhában tölteni. A tonhalsalátához tényleg nem kell több pár percnél, hogy máris az asztalra kerüljön egy könnyű, alakbarát nyári ebéd.

Hozzávalók:

Kép: Az otthon szépsége

Elkészítés:

A tonhalról az olívaolaj egy részét lecsöpögtettem, majd felapróztam az egyéb alapanyagokat. Szorgalmasan fotóztam, és aztán a finomságokat összekevertem.

A recept folytatásáért kattints ide!

Exit mobile version