Mennyeien krémes spenótos lencse

nlc | 2019. Január 01.
A lencse – teljesen méltatlanul – többnyire csak újévkor kerül az asztalra, pedig rendkívül egészséges, szuperül variálható alapanyag. Most például egy krémes, spenótos változatot mutatunk!

Itt az ideje, hogy több lencsét együnk – pláne azért, mert a klasszikus szilveszteri fogás mellett ezerféle módja van, hogy elkészítsük! A vörös lencséből izgalmas közel-keleti ételeket készíthetünk, de a lencsét jótékony egészségügyi hatásai miatt is érdemes fogyasztani: javítja a májfunkciót, jót tesz a szem egészségének, sőt még a hajnövekedést is serkentheti.

Ebben a verzióban ráadásul még a spenót is hozzáad a vitamintartalomhoz – kötelező immunerősítő recept!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben hevítsünk olajat (vagy vajat) és 10 perc alatt pirítsuk rajta a hagymát, a répát és a zellert. Óvatosan, lassanként adagoljuk hozzá a bort!

2. Adjuk hozzá a lencsét, a krumplit és az alaplevet, majd az összekötözött fűszernövényeket is! Főzzük 35-40 percig, míg a lencse és a krumpli is megpuhulnak!

3. Vegyük ki a fűszernövényeket, keverjük a lencséhez a tejszínt és a spenótot, míg besűrűsödik kicsit. Sóval és borssal ízesítsük!

 

PinchofYum

Exit mobile version