Menő nyári partifalatok: töltött nachoskelyhek

nlc | 2019. Július 13.
Mi kell egy jó nyári bulihoz? Jó idő, finom falatok, és sok-sok itóka. A jó idő adva van, itóka legyen mondjuk sangria és limonádé, a finom partifalatokról pedig most gondoskodunk. Patricia Heaton isteni finom avokádós-húsos falatkáiból garantáltan nem marad egy morzsa sem.
Menő nyári partifalatok: töltött nachos kelyhek

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra! Helyezzünk sütőlapot a sütőbe, melegítsük 10 percig!
  2. Helyezzük a tésztalapokból kivágott kis négyzeteket a muffinformákba, nyomkodjuk le a tésztát a csészék aljára, a széleik kicsit kilóghatnak!
  3. Melegítsük meg az olajat egy közepes méretű serpenyőben közepes lángon! Adjuk hozzá a hagymát, kevergessük nagyjából egy percig, ameddig meg nem puhul!
  4. Adjuk hozzá a marhahúst és negyed kávéskanálnyi sót! Kevergetés mellett főzzük 4 percig! Adjuk hozzá a mexikói fűszerkeveréket, és jól keverjük össze!
  5. Vegyük le a serpenyőt a lángról! Szűrőkanállal helyezzük át a húst egy tálba, a zsírt hagyjuk a serpenyőben!
  6. Adjuk a húshoz a sajtot, a jalapenót és a babot, rázzuk össze, sózzuk meg ízlés szerint!
  7. Töltsük meg a tésztával bélelt muffinformákat a húsos keverékkel, és helyezzük a formákat az előmelegített sütőlapra! Süssük kb. 20 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz!
  8. Vegyük ki a nachoskelyheket a muffinformából, és helyezzük el egy tálon!
  9. Tegyünk a tetejükre szeletelt avokádót, paradicsomsalsát, kis tejfölt, és tálalhatjuk is!

A Szeretünk, Raymond és A semmi közepén vígjátéksorozatokból ismert Patricia Heatont a magyar tévénézők új oldaláról ismerhetik meg. A kétszeres Emmy-díjas színésznő főzős sorozatot készített a Food Network számára Parti Patricia Heatonnál címmel, amelyben különféle témák köré építve számos művészismerősét látja vendégül.

Kapcsolódó cikkekTörlésSzerkesztés
Exit mobile version