Így készül a tökéletes kovászos pizza

Caféblog | 2020. Június 07.
Házi, természetesen kövön sütve.

Hozzávalók 2 adaghoz és eszközök

2x kb. 35 cm pizza lesz belőle

Ez utóbbi elhagyható, én most próbáltam ki ezt a metódust először és használtam a hozzáadott tálcát is, elvileg lisztezve is használható a kő magában.

1/ Autolizálás – kb. 3 perc + 30 perc pihentetés

Úgy álltam neki, mint a kenyérnek, tehát kimértem és leszitáltam a lisztet a keverő tálba, hozzá mértem a vizet és összekevertem a dagasztókarral, hogy keveredjen el a liszt a vízzel, ez kb. 2 perc volt a géppel.

 Hagytam pihenni a tálban kb. 30 percet letakarva, hogy ne száradjon ki a tészta felülete.

Ha felcsigázott, olvasd tovább a receptet a Caféblogon!

Exit mobile version