Harcsó, csirág, dalkedli: tudod, hogy ezeket eszik-e vagy isszák?

Czvitkovits Judit | 2020. Június 27.
Te tudod, mi fán terem a harcsó, a dalkedli vagy épp a csirág? Mutatom!

Nagymamám konyhája kincseket rejt: nemcsak a zsírosbödön, a manuális kávédaráló, a szódásszifon és a “Minden lányból asszony lesz, ha jól ért a főzéshez!” hímzésű falvédő hozott izgalomba, de a szakácskönyvei láttán is éreztem, felbecsülhetetlen értékekkel van dolgom. Egyik nagy kedvencem az 1960-as kiadású, szerényen csak a Szakácskönyv címet viselő gyűjtemény, amit egyszerre forgattam az értelmező kéziszótárral, nekem ugyanis halvány lila gőzöm nem volt arról, hogy mi az a dalkedli, a harcsó, a karotta, a csirág, de bevallom, a borjúfodor is utánajárást igényelt. Mutatok néhány receptet!

Gombás békacomb

Rumos meggy

Csirágsaláta (spárga)

Stiriai metélt

Burgonyás rétes

Lekváros dalkedli (fánk)

Szerelmeslevél

Borzas Kata

Karotta vajjal (sárgarépa)

Harcsó

Borjúfodor

Borjúborda Financiér módra

Exit mobile version