Lidl konyha – Kint a szabadban, Széll Tamással! (x)

hirdetés | 2022. Június 15.
Itt a grillszezon és a szabadban főzés időszaka! Miért is izzasztanánk magunkat a fülledt konyhában, ha az ínycsiklandó fogásokat elkészíthetjük a szabadban is? Nem csak húsokat és halat lehet sütögetni, hanem zöldségeket és gyümölcsöket is, és nem csak sütögetni lehet, hanem bizony isteni bográcsos ételekkel is kényeztethetjük a családunkat és a barátainkat a nyári napsütésben.
Lidl konyha -Kint a szabadban, Széll Tamással! (x)


Az sem igazán feltétel, hogy legyen egy nagy kertünk, hiszen a teraszon, de még az erkélyen is kipróbálhatunk néhány fogást. Ötleteket pedig csakis a legjobbaktól gyűjtsünk!

A friss és csábító alapanyagokat szerezzük be a Lidlben, mert itt biztosan minőségi termékek között válogathatunk, receptekért pedig ki máshoz fordulhatnánk, mint profi séfhez.

A Lidl ingyenes online főzőiskolájában a kezdőktől a gyakorlott konyhamesterekig mindenki tanulhat Széll Tamástól, a Lidl Michelin-csillagos séfjétől!

Egy tuti előétel, egy zamatos grillezett hús és a kihagyhatatlan nyáresti bográcsos egytálétel az, amit most a Lidl online konyhájából választottunk.

Hozzá pedig a finomabbnál finomabb borokat, a Lidl borszakértője válogatta, melyek kizárólag a Lidl kínálatában érhetőek el.

Kezdjünk mindjárt egy, vagy inkább három vendégváró előétellel, ahogy azt a Michelin-csillagos séfünk ajánlja!


Parázson sült, fullextrás croque monsieur -melegszendvicsek faszénen sütve!

A klasszikus:

Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből:

A magyaros

Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből:

A zöldséges:

Frissen, ropogósan a Lidl kemencéjéből:

A Lidl piac kínálatából:

A salátához:

A Lidl piac kínálatából:

Így készítsd el!

 

Borszakértőnk ajánlata:


Nincs grillparti igazi steak nélkül, a legjobbak így készítik!


A tökéletes grillezett marhasteak

Hozzávalók:

A fűszervajhoz:

A Lidl piac kínálatából:

Így készítsd el!

Borszakértőnk ajánlata:

Villányi Cabernet Franc
Villány kiemelt szőlőfajtájából készült vörösbor elegáns, tartalmas, feketebogyós gyümölcsökben, áfonyában, szedres jegyekben és karácsonyi fűszerekben gazdag ízvilággal. Teltebb ízvilága miatt kifejezetten jól párosítható érlelt kemény sajtokkal, vadakkal és marhával. 

 

Sauska Villányi Cuvée
Komplex, mégis könnyen fogyasztható vörösbor Villányból. Cabernet franc, merlot, kékfrankos és cabernet sauvignon házasítása; az érett fekete bogyós gyümölcsök és a feszes savszerkezet a kortyot igazán élvezetessé teszik. Grillezett húsok mellé tökéletes választás! 

Egy igazán magyaros bográcsos étel is felkerült a nyári szabadban főzhető menülistára!


Ínyenc paprikás krumpli

Hozzávalók (1 db 8 literes bográcshoz):

A Lidl Piac kínálatából:

A salátához:

A Lidl Piac kínálatából:

A galuskához:

Így készítsd el!

Borszakértőnk ajánlata:

Günzer Villányi Rosé 
Megjelenése elegáns, illatában a klasszikus piros gyümölcsök, a málna, az eper, a cseresznye illata mellett megjelenik a mangó, az ananász és a maracuja. A kortyban az élénkség, az üdítő savasság és frissesség kellő tartalmassággal, ízhosszúsággal párosul – nem véletlenül nyerte el kategóriájában a VinAgora Champion díjat!


Eszterbauer Káferka Rosé
Könnyed, klasszikus ízjegyekkel bíró, gyümölcsös bor, a hagyományosabb ízvilágot kedvelők tökéletes nyári roséja. Jól behűtve önmagában, vagy könnyedebb nyári húsos fogásokhoz, zöldséges ételek mellé is kínálhatjuk. 

 

 

További nyári receptek, ötletek, borok a Lidl konyhában, csak rád várnak!

Exit mobile version