Cukkinis csirkenyárs citrusdresszinges zöld salátával

nlc | 2016. Július 11.
Isteni grill receptet hoztunk: a fűszervajas cukkinivel és kaliforniai paprikával nyárson sütött csirkemell egy igazi nyári kedvenc lesz, különösen ha még a citrusdresszinges salátával is feldobjuk.

Cukkinis csirkenyárs citrusdresszinges zöld salátával

Cukkinis fűszervajas csirkenyárs citrusdresszinges zöld salátával

Hozzávalók kb. 4 db nyárshoz

A salátához:

1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.

3. Közben a cukkinit és a paprikát megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. 

4. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.

5. Ha letelt az egy óra, összeállítjuk a nyársakat: ráhúzunk egy darab csirkét, majd két darab cukkinit úgy, hogy előtte a cukkiniket megmártjuk a fűszervajban, majd egy paprika darab következik, és ezt ismételjük végig a nyárson.

6. Grillen megsütjük és citrusdesszinges salátával tálaljuk, melyhez a salátát meglocsoljuk a sóval, borssal, citrom levével kikevert olívaolajjal.

Exit mobile version