Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval

nlc | 2016. Július 11.
Mininyársakra húztuk a finom, fűszeres csirkét, adtunk hozzá lilahagymát, kaliforniai paprikát és néhány fej gombát és már kész is lett az isteni grillvacsoránk, amit a remek tzatziki mártogató tesz tökéletessé.

Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval

 

Hozzávalók:

1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.

4. A gombát megtisztítjuk, a paprikát és a lilahagymát megtisztítva kis darabokra vágjuk.

5. Elkészítjük a nyársakat: egy darab fűszeres csirkehús, lilahagyma, gomba, paprika sorrendben húzzuk rá a darabokat a mini nyársakra úgy, hogy a végén gomba legyen. 

6. Olívaolajjal megkent grillrácsra helyezzük a mininyársakat, sóval és borssal megszórjuk, és megsütjük. A tzatziki mártogatóval tálaljuk.

Mentés

Exit mobile version