Grillezett csirkemell fűszervajas grillezett kukoricával és lime-os grillezett avokádóval

nlc | 2016. Július 11.
Minden eleme külön-külön is nagyon finom: a fűszeres csirkemell, a fűszervajas kukorica és a lime-os avokádó is, de így, hárman együtt az igaziak!

Grillezett csirkemell fűszervajas grillezett kukoricával és lime-os grillezett avokádóval

 

 Hozzávalók:

1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 4-5 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, úgy, hogy mindenhol érje, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.

3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.

4. A kukoricacsöveket kettétörjük, és alaposan bekenjük a fűszervajjal, és alufóliába csomagoljuk. Légkeverésen 200 fokon sütjük 30 percig. 

5. Ha lejárt a 30 perc, akkor leszedjük róluk az alufóliát és grillen körbepirítjuk.

6. A csirkemellet is megsütjük a grillen, majd utolsóként a félbevágott, 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál facsart lime lével lekent avokádókat is meggrillezzük. 

 

Mentés

Exit mobile version