Grillezett csirkemell fűszervajas grillezett kukoricával és lime-os grillezett avokádóval
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- Maggi Fortélyok 2 in 1 roston sült csirke fűszervajjal alap
- 4-5 evőkanál étolaj
- 6 dkg vaj
- 3-4 db kukorica
- 2 db avokádó
- 1 db lime
- 1 evőkanál olívaolaj
1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk.
2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 4-5 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, úgy, hogy mindenhol érje, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.
3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.
4. A kukoricacsöveket kettétörjük, és alaposan bekenjük a fűszervajjal, és alufóliába csomagoljuk. Légkeverésen 200 fokon sütjük 30 percig.
5. Ha lejárt a 30 perc, akkor leszedjük róluk az alufóliát és grillen körbepirítjuk.
6. A csirkemellet is megsütjük a grillen, majd utolsóként a félbevágott, 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál facsart lime lével lekent avokádókat is meggrillezzük.
Mentés