Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

nlc | 2016. Július 11.
Ha azt hitted, hogy a csirkemellből már nem lehet többet kihozni, akkor itt a bizonyíték, hogy nagyon is lehet! A fűszervajas tortilla és a dinnyés paradicsomsalsa tökéletes kísérői a fűszeres csirkefalatoknak.

Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

Hozzávalók:

A dinnyés paradicsomsalsához:

1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.

3. Közben elkészítjük a paradicsomsalsát: a megpucolt lilahagymát, a paradicsomot és a felkockázott, kimagozott görögdinnyét egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Tálalásig letakarva hűtőbe tesszük.

4. Ha letelt az egy óra, kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben vagy grilltálcában és megsütjük rajta a csirkét. 

5. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.

6. A tortillalapokat négy cikkre vágjuk, mindkét oldalukat megsütjük, majd megkenjük a fűszervajjal.

7. A csirkefalatokat a fűszervajas tortillával és a dinnyés paradicsomsalsával tálaljuk. (Érdemes a paradicsomsalsát rákanalazni a tortillára, és arra tenni a csirkefalatokat..)

 

Mentés

Exit mobile version