BBQ tarja pikáns ketchupalappal és zöldséges kuszkusszal

nlc | 2016. Július 11.
Ezt a grillvacsorát férfiak és nők is imádni fogják: a férfiak számára a finom hús lehet vonzó, a nők számára az isteni zöldséges köret, de aki megkóstolja, rá fog jönni, hogy együtt az igaziak!

BBQ tarja pikáns ketchupalappal és zöldséges kuszkusszal

BBQ tarja pikáns ketchupalappal és zöldséges kuszkusszal

Hozzávalók:

A kuszkuszhoz:

1. A 2 csomagnyi Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és összesen 4 evőkanál ketchuppal, és bepácoljuk vele a kissé kiklopfolt húst. Állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat 5-5 percig sütve készre sütjük.

2. A 2 csomagnyi Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 6 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szószt félretesszük.

3. A kuszkuszhoz a vizet felforraljuk, és leforrázzuk vele a kuszkuszt, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk.

4. A lilahagymát felaprítjuk, a cukkinit és a paprikákat kis kockákra vágjuk. Olajat hevítünk egy nagyobb serpenyőben, és üvegesre pirítjuk rajta a lilahagymát, majd hozzáadjuk a cukkini és paprika darabkákat és 8-10 percig együtt pirítjuk. 

5. A leforrázott kuszkuszt átkeverjük, tálakba szedjük, rákanalazzuk a zöldséges keveréket, és ezzel a körettel tálaljuk a grillezett húst, amit sütés után enyhén lekenünk a barbecue szósszal.

Mentés

Exit mobile version