Csirkeburger tzatzikivel és zöldségekkel

nlc | 2016. Július 18.
Ha biztosra akartok menni, akkor készítsetek házi hamburgert. Mi most húspogácsa helyett grillezett csirkemellel és isteni tzatzikivel töltöttük meg a hamburgerbucit, és természetesen zöldségekkel is megtámogatttuk, hogy még finomabb legyen.

Csirkeburger tzatzikivel és zöldségekkel

 

Hozzávalók:

1. A csirkemellet megmossuk, és kisebb szeletekre vágjuk. A paradicsomot, a kaliforniai paprikát és a lilahagymát felszeleteljük.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.

4. A csirkemellet grillen kisütjük, majd összeállítjuk a burgerünket: a hamburgerbucit félbe vágjuk, az alsó részére tzatzikit kanalazunk, ráhelyezünk egy darab grillezett csirkemellet, majd lilahagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát teszünk rá, majd a kevés tzatzikivel megkent felső bucival zárjuk.

 

Mentés

Exit mobile version