3 szuper grillrecept a nyárra

nlc | 2016. Július 19.
Az a jó az enyhébb nyári napokon, hogy ilyenkor nemcsak este, hanem akár délben is nyugodtan grillezhetünk. Isteni finom grillrecepteket hoztunk, melyekből tökéletes nyári ebéd / vacsora lehet!

Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval 

Gombás-mini csirkenyárs tzatziki mártogatóval

Hozzávalók:

1. A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 3-4 evőkanál étolajban, és bepácoljuk vele a csirkemelldarabokat. Állni hagyjuk 30 percig a hűtőben.

3. A kígyóuborkát megmosva legyaluljuk, besózzuk és állni hagyjuk 20 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtban elkeverjük a Maggi Fortélyok kisebbik tasakjában lévő fűszeralapot, majd hozzáadjuk a kinyomkodott uborkát.

4. A gombát megtisztítjuk, a paprikát és a lilahagymát megtisztítva kis darabokra vágjuk.

5. Elkészítjük a nyársakat: egy darab fűszeres csirkehús, lilahagyma, gomba, paprika sorrendben húzzuk rá a darabokat a mini nyársakra úgy, hogy a végén gomba legyen. 

6. Olívaolajjal megkent grillrácsra helyezzük a mininyársakat, sóval és borssal megszórjuk, és megsütjük. A tzatziki mártogatóval tálaljuk.

 

Grillezett csirkemell fűszervajas grillezett kukoricával és lime-os grillezett avokádóval

 

Hozzávalók:

1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és nagyobb szeletekre vágjuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 4-5 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, úgy, hogy mindenhol érje, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.

3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.

4. A kukoricacsöveket kettétörjük, és alaposan bekenjük a fűszervajjal, és alufóliába csomagoljuk. Légkeverésen 200 fokon sütjük 30 percig. 

5. Ha lejárt a 30 perc, akkor leszedjük róluk az alufóliát és grillen körbepirítjuk.

6. A csirkemellet is megsütjük a grillen, majd utolsóként a félbevágott, 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál facsart lime lével lekent avokádókat is meggrillezzük. 

 

Csirkefalatok dinnyés paradicsomsalsával és fűszervajas tortillával

 

Hozzávalók:

A dinnyés paradicsomsalsához:

1. A csirkemellfilét alaposan megtisztítjuk és felkockázzuk.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő fűszeralapot összekeverjük kb. 5-6 evőkanál olajjal, majd ráöntjük a csirkemellre, összeforgatjuk, és a bepácolt csirkét hűtőben állni hagyjuk 1 órán át.

3. Közben elkészítjük a paradicsomsalsát: a megpucolt lilahagymát, a paradicsomot és a felkockázott, kimagozott görögdinnyét egy késes aprítóba tesszük és krémesre aprítjuk. Tálalásig letakarva hűtőbe tesszük.

4. Ha letelt az egy óra, kevés olajat hevítünk egy grillserpenyőben vagy grilltálcában és megsütjük rajta a csirkét. 

5. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő fűszeralapot elkeverjük 6 dkg olvasztott vajban.

6. A tortillalapokat négy cikkre vágjuk, mindkét oldalukat megsütjük, majd megkenjük a fűszervajjal.

7. A csirkefalatokat a fűszervajas tortillával és a dinnyés paradicsomsalsával tálaljuk. (Érdemes a paradicsomsalsát rákanalazni a tortillára, és arra tenni a csirkefalatokat..)

Exit mobile version