Barbecue grillszendvics lilahagyma chutney-val

nlc | 2016. Július 21.
Ha nyár, akkor a szendvicsbe is grillezett hús kerül. Sőt, fokozzuk az ízélményt, barbecueszószt és finom lilahagyma chutney-t is adunk a húshoz, és mindezt egy finom, ropogós baguette-be töltjük, ami így felér egy komplett ebéddel.

Barbecue grillszendvics lilahagyma chutney-val

Barbecue grillszendvics lilahagyma chutney-val

 Hozzávalók:

A lilahagyma chutney-hoz:

1. A lilahagyma chutney-hoz a lilahagymákat félbevágjuk és felszeleteljük, és a cukorral együtt feltesszük főni. Ha megpuhult, hozzáadjuk az apró kockákra vágott almát, a sót, a balzsamecetet és a vörösbort, és kb. 15-20 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. (Ha szükséges, közben adhatunk hozzá egy kis vizet.) Ha kész, félretesszük hűlni.

2. A Maggi Fortélyok nagyobb tasakjában lévő alapot összekeverjük az olajjal és 2 evőkanál ketchuppal, és bepácoljuk vele a húst, állni hagyjuk 1 órán át a hűtőben, majd grillen mindkét oldalukat megsütjük. 

3. A Maggi Fortélyok kisebb tasakjában lévő alapot összekeverjük 3 evőkanál ketchuppal, az így kapott barbecue szósszal megkenjük a félbevágott baguett-eket.

4. Összeállítjuk a szendvicseket: a barbecue szósszal megkent baguette-ekbe salátaleveleket teszünk, rátesszük a húst és lilahagyma chutney-t kanalazunk rá. 

Mentés

Exit mobile version