Hozzávalók kb. 6 adaghoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál vaj
- 80 dkg burgonya
- 3 dl tejszín
- 1-1,2 liter víz
- só, bors
- 1 evőkanál vaj
- 20 dkg kolbász (vékonyra szeletelve).
- A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
- Egy serpenyőben megpirítjuk a kolbászszeleteket, majd kiszedjük, és félretesszük.
- Egy nagy lábasban vajat hevítünk, és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb. 7-8 dl vízzel, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő. Sózzuk-borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet, és együtt főzzük még rövid ideig.
- Botmixerrel turmixoljuk, és a kolbászchipsszel tálaljuk.