Mennyei téli leves egyszerűen

nlc | 2016. December 05.
Nincs jobb egy hideg téli napon egy finom forró levesnél. Talán csak az a jobb, ha a forró leveshez még egy nagyon egyszerű ropogós kolbászchipset is kínálunk.
Mennyei téli leves egyszerűen

 

Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

  1. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit megpucoljuk, megmossuk, és kockákra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben megpirítjuk a kolbászszeleteket, majd kiszedjük, és félretesszük.
  3. Egy nagy lábasban vajat hevítünk, és kis lángon üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a burgonyát, felöntjük kb. 7-8 dl vízzel, és közepesnél nagyobb lángon főzzük legalább 15-20 percig, míg a krumpli teljesen megfő. Sózzuk-borsozzuk, majd ha a krumpli puhára főtt, hozzáadjuk a tejszínt, még 1-2 dl vizet, és együtt főzzük még rövid ideig.
  4. Botmixerrel turmixoljuk, és a kolbászchipsszel tálaljuk.
Exit mobile version