Villámgyors sütőtökös lepény leveles tésztából

nlc | 2016. December 05.
Rohanó hétköznapok egyik nagy megmentője a leveles tészta. Jó, ha mindig van otthon a hűtőben 1-2 csomag, mert pillanatok alatt készíthetünk belőle sós, vagy akár édes falatokat. Ma egy különleges, de nagyon egyszerű lepényt készítettünk belőle sütőtökkel és kék sajttal.
Villámgyors sütőtökös lepény leveles tésztából

 

Hozzávalók:

  1. A (kiolvasztott) leveles tésztából tányér körberajzolásával kör alakú formákat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztalapokat.
  2. Ha van maradék sült tök, akkor annak a húsát használjuk fel, ha nincs, akkor a friss sütőtököt felkockázzuk, és kevés olajon közepes lángon kb. 10 percig pirítjuk egy serpenyőben.
  3. A tésztalapokat krémsajttal kenjük meg, úgy, hogy a széleken kb. 1 cm-es peremet hagyunk, rászórjuk a sütőtökkockákat, és kéksajtot morzsolunk a tetejére.
  4. A tészta peremét körben felhajtjuk, egy tojással lekenjük, és 200 fokos sütőbe toljuk kb. 20 percre. 

 

Exit mobile version