Sonkás-sajtos rakott tészta brokkolival, amit nem lehet abbahagyni

nlc | 2016. December 05.
Isteni egytálétel, amivel nem lehet hibázni. Hogy is lehetne, hiszen tele van sok-sok finomsággal: nagy adag tészta, sajtos-szósz, finom brokkoli és sonka, és a tetején a ráadás, a reszelt sajt. Tökéletes téli recept!
Sonkás-sajtos rakott tészta brokkolival, amit nem lehet abbahagyni

Hozzávalók:

 

  1. Egymással párhuzamosan végezzük a feladatokat, így gyorsabban tudunk haladni. A tésztát sós vízben megfőzzük, közben a brokkolit rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízbe tesszük kb. 4 percre, majd lecsepegtetjük.
  2. Ez alatt a vajat egy lábasban megolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a lereszelt fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, majd a fél liter tejet, és kevergetve főzzük kb. 6-8 percig, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot, sózzuk-borsozzuk, és összekeverjük. Az egyharmad részét ráöntjük a lecsepegtetett tésztára, és megforgatjuk benne.
  3. Egy nagyobb jénai edényt előkészítünk, belekanalazzuk a tészta kb. felét, majd megszórjuk a feldarabolt sonkával, és a lecsepegtetett brokkoli nagy részét is rátesszük (néhány kisebb rózsát hagyunk csak meg, ami majd a tetejére kell). Ismét tészta következik, majd ráöntjük a sajtos-tejes keveréket, és a tetejére kb. 5 dkg reszelt sajtot szórunk. Néhány kisebb rózsa brokkolival megtűzdeljük, majd 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetején a sajt kezd megpirulni.
Exit mobile version