A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
A zöldségfasírtokkal nem lehet melléfogni. A cukkinitől a céklafasírtok sok-sok finom zöldségfasírt közül választhatunk, de talán egyik sem olyan egyszerű, mint ez a bögrés karfiolfasírt.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 db tojás
2 bögre reszelt sajt
1 bögre zsemlemorzsa
só, bors
A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, lecsepegtetjük, és aprítógépben krémesre daráljuk.
Hozzáadjuk a karfiolhoz a tojást, a sajtot és a zsemlemorzsát, sózzuk-borsozzuk és összegyúrjuk.
A masszából gombócokat formázunk, kilapítjuk őket, és sütőben, vagy kevés olajon serpenyőben kisütjük.