Rakott krumpli, ahogy még nem próbáltad!

nlc | 2016. December 12.
Nem lehet eleget készíteni kedvencünkből, a rakott krumpliból. Különösen, ha ilyen isteni krémes, extra sajtos verziót készítünk belőle. Rakott krumpli rajongóknak szívből ajánljuk!

 

Hozzávalók:

1. A krumplit megmossuk és héjával együtt sós vízben megfőzzük. Ezzel párhuzamosan egy másik lábasban a tojásokat is megfőzzük.

2. Felkarikázzuk a kolbászt, és kivajazunk egy közepes méretű sütőtálat / jénai edényt. A krémsajtot kikeverjük a tejföllel, sózzuk-borsozzuk, a mozzarellát kisebb darabokra tépkedjük.

3. A megfőtt krumplit és tojást meghámozzuk, és felkarikázzuk.

4. Egy réteg krumplit teszünk a sütőtál aljára, enyhén sózzuk, pár darab mozzarellát is ráteszünk, majd egy adag krémes tejföl következik. Ezt követi egy réteg tojás és kolbász, és ezt még egyszer megismételjük. A tetejére krumpli kerüljön, amit tejföllel fedünk be, és így toljuk 200 fokos sütőbe kb. 40-50 percre. 

Exit mobile version