Magabiztosan és toleránsan

Izing Klára | 2005. Június 15.







Megtalálod az igazit

Amikor felbukkan valaki az életedben, akkor sajnos rendre elrontod a dolgot azzal, hogy szinte azonnal felsóhajtasz: végre nem vagyok egyedül. Miközben inkább azt kellene éreztetned, hogy szinte igazi gyémánt vagy, és az a szerencsés, aki a foglalatod, vagyis a partnered lehet. Álmaid hercege az, aki nem veszíti el a lelkesedését irántad, ha az első randit lemondod, a másodikon többet késel, a harmadikon pedig még mindig kelleted magadat.


Megtarthatod őt

Nyíltan nem irányíthatod a partnered, viszont remekül értesz ahhoz, hogy kedvesedbe sulykold, amit szeretnél. Ő aztán saját ötleteként tálalja ezt, amit kegyesen elfogadhat. Ne engedjed a kutyát vagy a macskát a közös ágyatokba, mert végképp leszokhattok a szerelmeskedésről, ami pedig a kapcsolatotok motorja. A viszonyotok akkor lesz életre szóló, ha nemcsak a szerető, hanem a legjobb barát és leglelkesebb drukker szerepét is el tudod játszani, ami nem esik nehezedre.


Így kezeld az érzelmi válságot

A problémák megbeszélésének is van határa! Ne nyaggassd őt állandóan azzal, hogy beszéljétek át a kapcsolatotokat, mert ez egy idő után veszekedést generál. Aztán a partnered belefárad a tisztázó törekvéseidbe, és meg sem akar szólalni. Ha javítani akarsz a helyzeten, akkor kevesebbet beszélj, és többször köss kompromisszumot. Ha rájössz arra, hogy a kapcsolat érzelmileg kudarcba fulladt, és sokkal inkább az udvariasság vagy a megszokás, és nem a szenvedély tart össze titeket, akkor változtass. De ne rokonnal beszéld meg az érzelmi válságot, hanem baráttal, akinek egyedi tapasztalatai vannak, ami neked is segítséget jelent.


Zárd le a múltat

Ne szakíts úgy, hogy utána szóba sem álltok egymással. A szép emlékeket őrző ex nemcsak segíthet később egy képet a falra feltenni vagy kereket cserélni, hanem megesik, hogy ő hoz össze az igazival. A kapcsolatot azonban csak akkor tudod lezárni, ha belemész a harcba, és nem alkuszol meg, hanem megszerzed mindazt, amiről úgy gondolod, jogosan megillet. Ha ezt nem teszed, akkor előbb-utóbb egészségi problémák jelentkezhetnek, ráadásul olyan mélyre fúródik az igazságtalanság tüskéje, hogy nehezebben tudsz új kapcsolatot kialakítani.




Exit mobile version