„Én, aki vagyok, és Te, aki mellém rendeltettél”

okle Németh Ágnes asztrológus | 2006. Szeptember 25.
Az asztrológiai párkapcsolati elemzések rengeteg idõt igényelnek, hiszen mindkét fél horoszkópját alaposan kell ismernünk ahhoz, hogy egy párkapcsolati elemzést – szinasztriát – elkészíthessünk.

Itt is elengedhetetlenül fontos a születési óra-percünk ismerete, hiszen az Ascendens ezen terület vizsgálatánál is kiemelkedő szerepet játszik.

Valószínűleg mindenki látott már horoszkópábrát: 12 egyenlő részből, azaz házból áll. A házak sorsterületeket mutatnak. Ha a kört középen vízszintesen elfelezzük, megkapjuk a házasság tengelyt. Ebből a bal kezünk felé eső résznél kezdődik az Ascendens, vagy más néven az I. ház csúcsa, a felkelőpont, az „ÉN” háza, vele szemben a jobb kezünk felé eső vonal vége a Descendens, a VII. ház, a lenyugvó, vagyis a „TE” háza.

Az I. ház, vagyis az Ascendens a horoszkóp tulajdonosát jelöli, a vele szemben lévő VII. ház a horoszkóp tulajdonosához viselkedésben leginkább illő személyt szimbolizálja. A VII. ház jelképezi azt az embert, aki szemben áll velünk, szemünkbe mer mondani mindent, velünk együtt lép, vagyis a társunkat. Ezért a VII. ház a TE háza.

A házassági kötelék létrejöttéhez nem elég az, hogy a két fél „jól kijön” egymással, közös az érdeklődésük vagy azonos a világnézetük. Ehhez elég lenne csak a szerelmi házat, az 5. házat vizsgálni, ám ebből nem lesz még házasság.
Kevés a két ellentétes nemű ember egymáshoz való vonzódása, a szexuális, erotikus-érzéki kapcsolat, hiszen jól tudjuk: nem elhanyagolható összetevő, de önmagában ez is kevés az életre szóló kötelék kialakításához.

Hogy van-e házasságot jelző szívbéli hajlandóság, és milyen mértékben számolhatunk vele, azt a két fél horoszkópjában lévő Jupiter aspektusaiból állapíthatjuk meg. A Jupiter az asztrológiában a törvényhozó. A házasságlevelet alá szoktuk írni, így törvényesítjük a párkapcsolatot. Ezért a Jupiter a kapcsolat törvényesítésének lehetőségét mutatja.

Ha az egyik fél Jupitere kapcsolódik a másik fél Vénuszával, akkor már megjelenik az érzékiség is. Ha az egyik fél Jupitere jól kapcsolódik a másik fél Szaturnuszával, ez nem engedi meg a káros feszültségeket érvényesülni, sőt előmozdítónak és ezért kívánatosnak tekinthető.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat kiállja az idők és az élet viharait, a jó aspektusoknak erőseknek és pontosaknak kell lenniük. Legbiztosabb a két Jupiter kapcsolódása, valamint kapcsolataik a fontos pontokhoz: Ascendens, Nap, Hold, Vénusz.
Egy házasság alakulása 96%-os biztonsággal megmondható. A csillagok hatásával ellenkezően is lehet élni, lehet olyan időszak, amelyben az ember felülkerekedhet a kozmikus hatásokon, de hogy ezt tartósabban meg lehetne tenni, az kevéssé valószínű.

Nem szabad deterministáknak, sem fatalistáknak lennünk, mert természetesen nagyon sok múlik a két emberen. Az előrejelzések tehát nem jelentenek abszolút bizonyosságot, csak a valószínűségek legmagasabb fokát.

Válaszd ki az Ascendensed, kattints a képre, és olvasd el, kivel kötsz házasságot, mi jellemző rád!

Kos

Bika

Ikrek

Rák

Oroszlán

Szűz

Mérleg

Skorpió

Nyilas

Bak

Vízöntő

Halak

Nem tudod mi az Ascendensed? Cikkünk szerzője, Németh Ágnes okleveles asztrológus-tanár szakértői oldalán máris segít neked! Tovább >>

Exit mobile version