Bika

nlc | 2008. Január 12.

A Bika szülöttek kényelmesek, finom ízlésűek, nyugodtak, harmonikusak és szeretetteljesek. Nagy bennük a birtoklási, gyűjtögetési hajlam. Tárgyakat, embereket, fotókat, élményeket egyaránt gyűjtenek. Mindig vannak tartalékaik, akár pénzről, akár ételről, akár ötletekről van szó. Imádják kényeztetni önmagukat és szeretteiket. Mindig tudják, mivel lehet a maguk vagy a másik kedvében járni. Szeretik a nagy lakomákat és a különleges eseményeket (színház, múzeum, utazás, vacsora), de ki nem állhatják a váratlan dolgokat. Nem tudnak és nem szeretnek spontán reagálni. Szükségük van időre, hogy testüket-lelküket, otthonukat felöltöztessék az alkalomhoz illően. Nem jól viselik a sürgetést és a kapkodást.

Akár férfi, akár nő a Bika, földműves-, gazdálkodó-, földbirtokoshajlam lakozik benne. Szükségük van nyugalomra, anyagi és érzelmi biztonságra és békére, máskülönben frusztráltak, ingerültek lesznek.

Kedvenc színeik: a barna, a terrakotta, a korallszín, a halványzöld és a földszínek.

Kedvenc virágaik: a gyöngyvirág, a gólyahír, a boglárka, a dália, a hortenzia, az oroszlánszáj.

Házuk, lakásuk: a falusi jellegű, szolid és egyszerű építés hívei, kedvelik az ülősarkot, a masszív fából készült fabútorokat, a kellemes hangulatú, barokkosan túlzsúfolt berendezést, az értékes bútorokat és dísztárgyakat. Vágyálmuk egy saját kertes ház.

Kedvenc férfiviselet: bőrből készült térdnadrág, divatossá vált, népviseletből származó darabok, például mellény, ing, vastag kötött kardigán, vastag talpú cipő, a kényelem és melegség a fő cél.

Kedvenc női viselet: nőies, de kényelmes ruhák, népviseletből átemelt ruhadarabok, természetes alapanyagok és színek, kötött holmik, kényelmes, lapos cipő.

Kedvenc autómárkák: szolid, megbízható járművek: Opel Kadett, Mercedes 220 Diesel, ragaszkodnak a bevált autómárkákhoz (márkahűek).

2008 eleje nehezen indul. Tele lesznek ötletekkel, tervekkel a Bikák, de rögtön akadályokba is ütköznek. Olyan valaki nemtetszése miatt akad el a dolog, aki „befolyásos”, és a hatalmánál fogva képes leállítani az ügyet. Ezért jobb, ha májusra halasztják a kivitelezést.

Nyár elején az otthonuk szépítése válik aktuálissá. Ne nyújtsák hosszra a tervezgetést és kivitelezést. Vonják be a családjukat, és két hét alatt fejezzék be az átalakítást!

Ősszel a párjuk ötleteivel, „eszement” stílusával nem fognak egyetérteni, ami feszültséget okozhat közöttük. Ha kicsit húzzák az időt, akkor télre sikerül közös véleményt kialakítani és mindenkinek tetsző kompromisszumot kötni.

Exit mobile version