Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

Sarkadi Kriszta | 2016. Március 02.
Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Márciusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj márciusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják márciusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Különlegesség
Ami a megoldást hozza: Gyógyulás
Ami megszületik: Boldogság

1. lap: Különlegesség

A szerelemben az egyik legnagyszerűbb megtapasztalás annak az érzése, hogy végre különlegesek vagyunk! Itt van valaki, aki számára én vagyok a legfontosabb, a legszebb, a legjobb, a legokosabb, a legerősebb… és viszont: ő is az, nekem. Hogyan lehet akkor ez egy akadályozó tényező? Nem pont ez a lényeg?

A magyarázat a képen is jól látható: a különlegesség akkor teszi tönkre a közöttünk létrejött szeretetteljes kötődést, ha észrevétlenül fontosabbá válik, mint a partnerünk vagy a kapcsolatunk maga. A partnerünktől és a kapcsolatunktól elfordulunk, és csak az érdekel, hogy a saját szükségleteink kielégüljenek, méghozzá úgy, hogy azt a másiktól kapjuk meg.

Olyan, mintha szeretnénk őt, de nem: csak azért “tartjuk”, hogy megkapjuk tőle mindazt, amire szükségünk van. Azt várjuk tőle, hogy egy bizonyos módon bánjon velünk: úgy, ahogy azt eddig megszoktuk, és közben egyáltalán nem érdekel, hogy neki milyen vágyai vagy céljai vannak.

Tudom, rondán hangzik, és lehet, azt mondod erre, amit elsőre én is: nem, én soha nem tennék ilyet! Ez a téves működés mégis ott lapul sokunk személyiségében, és úgy tűnik, márciusban arra lesz lehetőségünk, hogy ezt észre is vegyük.

Amikor én először úgy döntöttem, hogy megismerem és meggyógyítom ezt a részemet, akkor például azt találtam, hogy tudattalanul valamiféle belső szerződést közöttem. Ez így hangzott: rendben, ha te megteszed ezt és ezt, és ezen a módon érezteted velem, hogy fontos vagyok, akkor szeretni foglak. Ez pedig valójában nem szeretet; nem elfogadás és nem odaadás, hanem csak egy csere. Megnehezíti, idővel pedig lehetetlenné teszi a szeretet áramlását, leállítja a fejlődésünket, valamint egyre rosszabbul érezzük magunkat, és közben fogalmunk sincs, hogy miért.

Márciusban tehát arra lesz lehetőségünk, hogy elkezdjük megkülönböztetni egymástól a különlegességet és a szeretetet. Ha szeretnéd ezt tudatosítani és meggyógyítani magadban, akkor egyszerűen csak azokra a pillanatokra kell figyelned, amelyben arra vágysz, hogy mások (nem csak a kedvesed, bárki) különleges módon bánjanak veled. Ez az elvárás ugyanis azt jelzi, hogy másokkal összehasonlítva vagy felsőbbrendűnek érzed magad, és akkor a neked kijáró tiszteletet akarod; vagy alsóbbrendűnek érzed magad, és akkor pedig vigasztalást, törődést, megerősítést akarsz kicsikarni a környezetedből. Márciusban ezért szedd össze a bátorságodat, nézz rá erre magadban, és ereszd szélnek e téves működést!

2. lap: Gyógyulás

A gyógyulás folyamatának első lépése pont ez: ránézel valamire magadban, és elfogadod a létezését. Elfogadod, hogy igen, van olyan részed, amelyik nem az egészséges működést választja, és nem a szeretet, hanem a félelem irányába visz. A magunkba nézés folyamatát azonban sokszor bűntudat és szégyen kíséri, és ez az, ami el szokott rettenteni minket.

– Inkább nem megyek el semmilyen szakértőhöz, csak nehogy kiderüljön rólam mindenféle szörnyűség!

– Nem leszek csendben, szóljon jó hangosan vagy a tévé, vagy a rádió, vagy valamilyen zene, vagy beszéljen hozzám valaki, csak nehogy meghalljam folyamatosan zakatoló gondolataimat!

– Nem akarom, hogy kiderüljön, hány hibát követtem el, és mi mindent csinálok rosszul!

Ezek a gondolatok mind tévesek. Nem az a cél, hogy elkezdd magad hibásnak érezni.  Amikor szakértőhöz fordulsz, ő sem fog leteremteni azért, mert nem viselkedtél rendesen. Lelked sebzettségei pont olyanok, mint egy törött csont: ha nem rakod a helyére a csontokat, akkor sohasem fog igazán meggyógyulni, és egész életedben fájdalmat és nehézséget okoz majd. Ilyenkor az első lépés ez: látom, eltörött egy csontom. Mi most a teendő? Mire van szüksége a testemnek a teljes gyógyuláshoz?

Tehát amikor ránézel azokra a helyzetekre, amelyekben nem a szeretet irányítja a gondolataidat, a szavaidat, a tetteidet, akkor ugyanezt teszed: Látom, itt megsebződtem. Van bennem egy jó adag harag és neheztelés, és önbizalomhiány és félelem. Mire van szüksége a lelkemnek a teljes gyógyuláshoz? Az első, amire szüksége van, az tulajdonképpen három, mélyen összefüggő fogalom: elfogadás, megbocsátás, szeretet.

3. lap: Boldogság

Ez aztán a csodálatos kártya márciusra! Itt a tavasz, egyre többet süt a nap, tiszta és friss a levegő, dalolnak a madarak… így könnyű boldognak lenni! Én azonban egyszer eldöntöttem, hogy a külső körülményektől függetlenül is boldog akarok lenni. Elkezdtem megfigyelni, mi tesz boldoggá, és ilyeneket találtam: 

Engedd, hát hogy a márciusi energiák neked is megmutassák, téged mi tesz boldoggá. Fürdőzz meg a boldogságban, ami abból fakad, hogy elfogadod, sőt megszereted magad a sebzettségeiddel együtt. Éld át, amint megszületik benned a teljesség annak hatására, hogy már nem eltaszítod magadtól figyelemre áhítozó részeidet, hanem magadhoz öleled őket. Ehhez akár minden nap mondd el magadnak az alábbi megerősítést:

Boldog vagyok, mert tudom, hogy minden a legnagyobb rendben van velem. Pont úgy vagyok jó, ahogy vagyok. Szeretek és szeretnek. A szeretet vagyok.

Gyógyító és boldogságot hozó március kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Hétvégi szerelmi és bőséghoroszkóp: Felizzik benned a szenvedély lángja

Exit mobile version