Igazából szerelem – májusi szerelmi előrejelzés

Sarkadi Kriszta | 2016. Május 02.
Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban, szerelemben éljünk. Májusi szerelmi előrejelzésünk következik.

Mire készülj májusban a szerelem és a párkapcsolati boldogság terén?

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják májusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: Magány
Ami a megoldást hozza: Elengedés
Ami megszületik: Nyitottság

1. lap: Magány

Talán számodra is világos már, hogy óriási különbség van a magány és az egyedüllét között. Magányosnak érezheti magát az is, aki egyedül van, és az is, aki párkapcsolatban, családban él, vagy állandóan nagy társaság veszi körül.

Az egyedüllét több szempontból is fontos. Egyrészt a felnőtté válás egyik kihagyhatatlannak tűnő lépcsője. Amikor először elköltözöl a szüleidtől, és megkezded önálló életedet, kifejezetten jót tesz, ha ezt nem azonnal párkapcsolatban vagy házasságban teszed, hanem néhány évet egyedül lakva, önmagadról gondoskodva élsz meg.

Ha már párkapcsolatban élsz, és az valami miatt megszakad, akkor is segít, ha egy ideig egyedül vagy, mielőtt újra párkeresésbe fogsz. Az egyedüllét ilyenkor a gyógyulásnak és a fejlődésnek ad teret.

Ezen kívül pedig fontos lenne, hogy az egyedüllét a mindennapi életed része is legyen. A lelkednek és a szellemednek szüksége van arra, hogy minden nap eltölts vele egy kis időt úgy, hogy csakis rá figyelsz, nem pedig valaki másra. Ha beszélgetéstől hangos munkahelyen dolgozol, vagy egész nap a gyerekeid csacsogását hallgatod, akkor különösen fontos, hogy legyen egy csendes félórád önmagadra. Ez a feltöltődés, a felismerések és az inspiráció ideje lehet a számodra.

Ettől teljes mértékben különbözik a magány érzete, ami sajnos egy játszma. Ha magányosnak érzed magad, az azt jelenti, hogy megsértődtél, és bezártad magad a különlegesség börtönébe. Az egód legyártott egy sorozatnyi gondolatot, amelyek mostanra meggyőződéssé váltak, és valahogy így szólnak: Én annyira más vagyok. Mindenkitől különbözöm. Engem nem ért meg senki. Nem tartozom sehová.

Mindez rendben van, ha ez így neked jó, és nem okoz fájdalmat. Ám, ha fájdalmat okoz, mert vágysz a kapcsolódásra, akkor el kell engedned ezt a játszmát. Vagyis neked kell megtenned az első lépéseket. Ha bezárkóztál és magányossá váltál, akkor hiba várod, hogy valaki végre odajöjjön és megmentsen. Ez nem tud megtörténni, mert egész lényeddel ezt sugárzod: Ne közelítsetek!

Csak akkor változhat bármi is, ha te vagy az, aki megteszi az első lépést.

2. lap: Elengedés

Ha nem akarsz többé magányos lenni, akkor az első lépés annak felismerése, hogy a helyzetet, amelyben magányosnak érzed magad, te magad teremtetted, így hatalmadban áll megváltoztatni. Tudom, tűnhet úgy, hogy a többi ember és a világ a hibás ebben, de szerencsére nem így van. Azért szerencsére, mert ha valóban a világ és a többi ember okozná a magányosságérzetedet, akkor esélyed sem lenne alakítani ezen. Önmagadon kívül senki mást nem tudsz megváltoztatni. Tehát ha hajlandó vagy elfogadni, hogy a magány házából kivezető ajtó kulcsa nálad van, akkor már el is indultál a kapcsolódás, a barátságok, a szeretet és a szerelem felé.

A második lépés az, hogy elengeded mindazt, amivel a magányosság felhőjét létrehoztad. Mik ezek? Legfőképpen régi sérelmek, amelyeket hősiesen őrzöl. Amikor haragszol valakire, és sértődötten távol tartod magad tőle, akkor nem ő szenved, hanem te. Nem érdemes arra várnod, hogy ő tegyen valamit. Kezdj el fokozatosan megbocsátani mindent, amivel az emlékeid szerint mások az ártalmadra voltak. A harag és a megbántottság az, ami a leginkább távol tud tartani attól, hogy a számodra olyan fontos kapcsolatok létrejöjjenek, és aztán meg is maradjanak.

Az elengedéshez jól fogod tudni használni az alábbi fohászt:

Szeretett Istenem, a szívem még mindig nehéz, pedig mindaz, ami felzaklat, csak a múltam részét képezi. Akár egy órája, akár tíz éve történt, már rég mögöttem vannak ezek a bántó események és emberek, mégis, újra meg újra előveszem őket, és belőlük falat építek magam köré. Kérlek, segíts megbocsátanom. Nyisd meg a szívem, és mosd át gyógyító fényeddel. Elegem van a magányból, és kapcsolódni vágyom. Most kitárom szívem kapuját, és engedem, hogy a szeretet beáramoljon rajta. Érzem, ahogy a szeretet egyre csak növekszik bennem, és lassan csordultig leszek vele. Ez a szeretet aztán elkezd kifelé áradni, és megérinti azokat az embereket, akikkel találkozom, így könnyedén elkezdhetünk kapcsolódni egymáshoz. Köszönöm, Istenem, hogy itt vagy velem, és megmutatod az utat a szeretethez; megmutatod az utat önmagamhoz. 

3. lap: Nyitottság

Amint a megbocsátás és az elengedés fokozatosan teret nyer benned, úgy válsz egyre nyitottabbá mindarra, ami körülvesz. Május hónapja különösen nagy segítségedre lesz ebben: már minden zöld, minden virágzik, beérnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, kellemesen meleg az idő, így a természet is arra csábít, hogy megéld és megnöveld a nyitottságodat.

A nyitottság az alapja minden mély és meghitt kapcsolatnak. Amikor nyitottan állsz hozzá mindennapjaid történéseihez, az olyan, mintha azt mondanád: Gyere be! Az ajtóm nyitva, várlak!

Ez egyben elfogadást is jelent: ha valóban nyitott vagy, akkor megengeded a körülötted lévőknek, hogy olyanok legyenek, amilyenek. Nem kísérled meg átalakítani, és egy szerinted előnyös formára gyúrni őket, hanem hagyod, hogy a társaságodban valódi önmagukat adják. Ez pedig rendkívül vonzó, hiszen mindannyian arra vágyunk, hogy önmagunk lehessünk, és ne kelljen mások ítéletétől tartanunk.

Épp ezért a nyitottság nekem valamiféle lelassulást is jelent. Mivel nyitott vagyok, nem reagálok azonnal. Bármi történik, arra törekszem, hogy ne szülessen meg bennem azonnal egy vélemény, hanem hagyom kibontakozni a dolgokat. Olyan, mintha kisgyerekként most kezdenék el rácsodálkozni a világra. Azt tapasztalom, hogy ez óriási örömet jelent. Azokban a hétköznapokban, amelyeket sokan szürkének és unalmasnak neveznek, nekem rengeteg az újdonság. És nem azért, mert annyi minden változna meg állandóan, hanem azért, mert mindig kíváncsian indulok neki egy-egy új napnak, vagy találkozásnak egy régi ismerőssel.

Ragadd hát meg te is a májusi, szerelmes energiákat, és nyisd meg magad az újnak! Ehhez csak annyi kell, hogy elengedd a régi sérelmeket, és kinyisd a szíved. Ha van kedved, kezdd ezekkel a mondatokkal a napjaidat:

Köszönöm ezt a csodálatos, új lehetőségeket rejtő napot. Ma új életet kezdek: nyitottan és kíváncsian figyelem, milyen ajándékokat tartogat számomra ez a nap. Örülök minden pillanatnak és minden találkozásnak.

Vidám találkozásokkal és jókedvű rácsodálkozással teljes májust kívánok neked!

Sarkadi Kriszta
szeretetterapeuta
www.igazabolszerelem.hu

Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Exit mobile version