Ez a világ legritkább csillagjegye

Bagaméri Viki | 2024. Február 28.
Ennek a csillagjegynek a szülöttjei vannak a legkevesebben, így igazi ritkaságnak számítanak. Előre szólunk, nem könnyű esetek: te hányadán állsz velük?

Ha fejben végigpörgeted, mikor születtek a szívednek kedves emberek, a villámkutatás eredményeként láthatod, hogy az egyes csillagjegyek előfordulását illetően egészen nagy különbségek adódhatnak.

Vannak, akik ezt azzal magyarázzák, hogy személyes születési horoszkópod miatt jobban vonzódhatsz egy-egy csillagjegyhez, ami alapvetően igaz, de a rokoni kapcsolatokat abszolút nem ez határozza meg.

Az asztrológiától teljesen távol állva, mindössze a születési statisztikai adatokra hivatkozva azt mondhatjuk, hogy a gyakorlatias, céltudatos és határozott Bak számít a világ legritkábban előforduló jegyének. Ők azok, akik a december 22. és január 19. közé eső, mindössze 29 napos periódusban születnek. Ez az időtartam a többi jegyhez képest rövidnek számít, a többségé ugyanis legalább 30 napos.

Ekkor születnek a legkevesebben

A FiveThirtyEight kutatói figyeltek fel arra az 1994 és 2014 közötti születési adatokat tanulmányozva, hogy az a három nap (december 24., december 25. és január 1.) is a Bak havába esik, amelyen a legkevesebben jönnek a világra. Hogy ennek mi az oka? Mutatjuk!

legritkabb csillagjegy (1)
legritkabb csillagjegy (2)
legritkabb csillagjegy (3)
legritkabb csillagjegy (4)
legritkabb csillagjegy (5)
legritkabb csillagjegy (7)

Nyitókép: Getty Images – GeorgePeters, Forrás: via

Exit mobile version