Ezt hozza a csillagjegyednek a júliusi telihold

Bagaméri Viki | 2024. Július 21.
Holdtöltére 28 naponként kerül sor, de a hatása már 48 órával előtte és 48 órával utána is érezhető. Nézd meg, rád miként hat a júliusi telihold!

Azt, hogy a telihold mindannyiunk életére hatással van, tökéletesen bizonyítja, hogy az arra érzékenyeknél alvászavarokat, hangulatváltozást okozhat, és az sem a véletlen műve, hogy sok kisbaba épp teliholdkor jön világra. Holdtöltére legközelebb július 21-én kerül sor, és a Bak jegyében vendégeskedik a nőiességet szimbolizáló planéta.

Tévedés azt hinni, hogy a telihold hatásait csak annak a csillagjegynek a szülöttjei érzik, amelyikben tartózkodik: leginkább azt határozza meg, hogy a holdtölte milyen energiákat hoz magával, amelyek aztán összeadódnak a te állatövi jegyed jellemzőivel.

Mivel a telihold a holdciklus utolsó állomása, általánosságban elmondható, hogy keresve sem találhatnál jobb alkalmat az összegzésre, a lezárásra és az új célok kitűzésére, de a Bakban kiteljesedő hold egyéb fontos változást is hoz a mindennapokba.

Ezért különleges a júliusi telihold

Ha július 21-én felnézel az égre, már kevéssel a déli órák után láthatod az égen a teliholdat, aminek több nevet is adtak az antik világban. Elhelyezkedéséből adódóan ebben a hónapban a megszokottnál is nagyobbnak tűnhet majd, és a színe is eltérő lehet: narancsos, bordós, rózsaszínes árnyalatban tündökölhet az égbolton.

A nyár második teliholdját szarvasholdnak is hívják, mert ebben az időszakban jelennek meg az apró agancs-kezdemények a fiatal szarvashímek fején. Mások lazacholdnak nevezték el, mert a halcsapatok ilyenkor kezdik meg árral szembeni útjukat a folyókban.

bak telihold (6)
bak telihold (1)
bak telihold (2)
bak telihold (3)
bak telihold (4)
bak telihold (5)
bak telihold (7)
bak telihold (8)
bak telihold (9)
bak telihold (10)
bak telihold (11)
bak telihold (12)
Exit mobile version