A húsvéti sütemény készítésekor mindig eszembe jut az a szakállas vicc, amikor Nyuszika mindennap bemegy a boltba, és megkérdezi, van-e répatorta. Persze nincs, mire a boltos úgy dönt, a következő napra süt neki. Aztán amikor az újabb kérdésre “igen, Nyuszika, van répatorta” a válasz, Nyuszika csak ennyit mond: “pfuj, de utálom”. Nos, ezt a valóban nagyon finom répatortareceptet imádni fogod, sőt nem tudsz majd eleget készíteni belőle, és nemcsak húsvétra kérik majd tőled.
A húsvéti répatorta hozzávalói
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 3 dl 100 %-os almalé
- 7 dkg kókuszreszelék
- 2 szál sárgarépa reszelve (kb. 20 dkg)
- 1 szelet ananász apróra darabolva (kb. 10 dkg), lehet konzerv is
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 1 mk. vaníliaaroma
- fél tk. só
A krémhez
- 10 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
- 10 dkg apróra vágott mogyoró a szóráshoz
Így készítheted el a húsvéti répatortát
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Robotgéppel keverd habosra a tojásokat. Továbbra is alacsony fordulaton keverve öntsd hozzá az almalevet és a cukrot.
Egy másik, nagyobb edényben a kimért liszttel keverd el a sót, a fahéjat és sütőport. Egy harmadik edényben pedig add a reszelt sárgarépához a kókuszreszeléket, az apróra vágott ananászt és a vaníliaaromát.
Először a tojásos keveréket öntsd a liszthez, alaposan keverd el, majd jöhet a sárgarépás is, óvatosan, hogy az ananászdarabkák egyben maradjanak.
Öntsd a húsvétváró répatorta tésztáját kapcsos, kerek tortaformába, és süsd 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy kellően átsült-e. Kivéve a sütőből, hagyd a süteményt teljesen kihűlni.
Közben készítsd el a krémet, amelyhez az olvasztott vajat keverd fényesre a mascarponéval. Add hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot is, keverd simára. Felhasználásig tedd hűtőszekrénybe.
Amikor a répatorta tésztája teljesen kihűlt, középen vágd ketté. Töltsd meg a krém felével az alsó lapot, tedd rá a másikat, és kívül is szép egyenletesen fedd be a tortát. A torta szélét kb. 3 centi széles körben szórd meg az apróra vágott mogyoróval. Közepét díszítheted marcipánrépákkal, nyulakkal, tojásokkal.
További húsvéti süteményt találhatsz az NLCafén
- 4 mennyei húsvéti sütemény: így készül a nyuszi répás sütije
- Húsvéti sütemény: így készül a minionos nyuszis torta
- Húsvéti sütemények: 5 kreatív édesség a locsolkodóknak
- Gluténmentes édességek: így készülnek a húsvéti sütemények
- Kipróbált répatorta receptet keresel? Kapcsolódj a beszélgetésbe vagy kérj segítséget
Fotó: Pinterest