Húsvéti recept: különleges főtt tojás bacon szalonnával töltve

nlc | 2016. Március 25.
Ha unalmas lenne a húsvéti keményre főtt tojás, próbáld ki ezt a különleges finom változatot pirított bacon szalonnával töltve. Mennyien hangzik, igaz?

Rendkívül finom töltött tojást készíthetsz egyszerűen és gyorsan húsvétra. Bolondítsd meg pirított bacon szalonnával a hagyományos húsvéti receptet. Egyszerűen mennyei.

A bacon szalonnával töltött húsvéti tojás hozzávalói

Így készül a bacon szalonnával töltött húsvéti tojás

A húsvéti tojásokat a forrástól számított 7-8 perc alatt főzd keményre, távolítsd el a héjakat, majd vágd valamennyit félbe. A tojások sárgáit tedd keverőtálba, villával pépesítsd, keverd hozzá a majonézt, a mustárt, a balzsamecetet, a cukrot és az ízlés szerinti sót.

A bacon szalonnaszeleteket serpenyőben pirítsd meg, darabold apró kockákra. Óvatosan keverd a tojásos masszához. Kanál segítségével púposan töltsd meg a tojáskrémmel a tojásfehérjéket. A tetejét szórd meg kevés őrölt paprikával.

Húsvét napján reggelire vagy előételnek is kiváló a bacon szalonnával töltött tojás pirítóssal kínálva.

NLCafé tipp: Ha kedveled a csípős ízt, apróra vágott Jalapeno paprikával teheted még izgalmasabbá ezt a húsvéti tojásételt.

További húsvéti tojásrecept az NLCafén

Fotó: Pinterest

Exit mobile version