A répatorta azok közé a sütemények közé tartozik, amikkel nehezen lehet mellényúlni. Húsvéti desszertnek is nyugodtan vessük be, a nyuszi biztos nem fogja bánni! Íme, egy egészséges, gluténmentes recept:
Hozzávalók:
- 2 csésze zabliszt
- 1 és 3/4 csésze darált mandula
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1/4 tk. só
- 1 ek. fahéj
- 2 csészényi reszelt répa
- 3 tojás
- fél csésze juharszirup
- 1 csésze mandulatej
- 1 ek. vanília kivonat
- 1 ek. kókuszolaj
- 1 ek. almaecet
Elkészítés:
- Keverjük össze a répát, a tojást, a juharszirupot, a tejet, a kókuszolajat, az almaecetet és a vaníliát. Robotgéppel keverjük enyhén habosra, majd adagoljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Alacsony fokozaton keverjük össze.
- Öntsük egy kibélelt tortaformába (vagy kettőbe, ha nem akarjuk utólag kettévágni) és 175 fokos sütőben 23-27 perc alatt süssük meg. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.