Mennyei répatorta húsvétra – gluténmentes recept

nlc | 2019. Április 09.
A húsvéti nyúl tuti áldását adná erre a gluténmentes répatortára.

A répatorta azok közé a sütemények közé tartozik, amikkel nehezen lehet mellényúlni. Húsvéti desszertnek is nyugodtan vessük be, a nyuszi biztos nem fogja bánni! Íme, egy egészséges, gluténmentes recept:

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a répát, a tojást, a juharszirupot, a tejet, a kókuszolajat, az almaecetet és a vaníliát. Robotgéppel keverjük enyhén habosra, majd adagoljuk hozzá a lisztet, a mandulát, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Alacsony fokozaton keverjük össze.
  2. Öntsük egy kibélelt tortaformába (vagy kettőbe, ha nem akarjuk utólag kettévágni) és 175 fokos sütőben 23-27 perc alatt süssük meg. Hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megtöltenénk.

ambitiouskitchen

Exit mobile version