Hozzávalók:
• 4 sárgarépa
• 1 fej hagyma
• 1 zellergumó + -levél
• só
• szemes bors
• 3 dkg leveles zselatin
• 3 cukkini
• 2 póréhagyma
• néhány karfiolrózsa
Először elkészítjük a levest. Ehhez felforralunk kb. 1,5 l enyhén sós vizet 2 sárgarépával, a fej hagymával és 1 zellergumóval és -leveleivel; forrástól számított fél óráig főzzük, leszűrjük, és kimérünk belőle 1 litert. Közben 10 perc alatt hideg vízben felpuhítjuk a zselatint, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk a levét, és felolvasztjuk a meleg levesben. Míg a leves fő, hosszában vékony szeletekre vágunk 3 cukkinit, a maradék 2 sárgarépát és 2 póréhagymát, néhány karfiolrózsával együtt kis időre enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk, majd lecsepegtetjük, és megszárogatjuk őket. Téglalap alakú, kb. 1,5 l-es edénybe egy réteg zselatint öntünk, amelyet hűtőszekrényben hagyunk megdermedni, aztán befedjük egy réteg cukkinivel. A cukkinire egy újabb réteg zselatint öntünk, és visszatesszük a hűtőbe. Miután megszilárdult, rárétegezzük a többi zöldséget is, mindegyik közé egy réteg zselatint öntve. Az edény megteltéig folytatjuk; az utolsó réteg zselatin legyen! Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.