A Cora és Buday Péter jó tanácsai húsvéti ételeink még ízletesebbé tételéhez

Cora | 2009. Március 25.
Húsvétkor számtalan olyan finomság kerülhet az ünnepi asztalra, amivel felfrissíthetjük szokásainkat, élvezetesebbé tehetjük az ünnepet.
A Cora és Buday Péter jó tanácsai húsvéti ételeink még ízletesebbé tételéhez

A Cora Buday Péter mesterszakács közreműködésével kíván hozzájárulni ahhoz, hogy ünnepi ételeink még ízletesebbek legyenek. Íme, néhány jó tanács, mely “finomabbá” teheti az ünnepet.

Figyeljünk arra, hogy a megvásárolt húsvéti sonkánkat szellős, lehetőleg hűvös helyen felakasztva tároljuk. Ha nem elég száraz, vagy huzatos a tároló hely a sonka könnyen tönkre mehet.

Szeleteléskor próbáljuk nem szál irányban szeletelni, így omlósabb lesz. Szeletelés előtt, dermesszük meg hűtőszekrényben a sonka darabot. Ezáltal az állaga kemény lesz, így egész vékony szeleteket tudunk szelni.

Aki nem szereti a zsíros részét a sonkának, még a szeletelés előtt vágja le. Kidobni nem szabad, mert bármilyen másik ételben elhasználható szalonna helyett.

A főzés előtt sokan beáztatják a sonkát, hogy kiázzon belőle a só. Ezt csak akkor érdemes csinálni, ha nyersen megkóstolva túl sósnak, vagy füstösnek érzik az ízét. Ne felejtsük, hogy áztatásnál a sonka az aromájából is veszít. Ha megítélésük szerint tökéletes a sonka, akkor forró vízben tegyük fel főni, mert az ízekből úgy több marad a húsban. Ha hideg vízben kezdjük el főzni, akkor a leve lesz ízesebb.

A sonkát hagyjuk saját főzőlevében kihűlni és tároljuk is ebben pár napig, így finom szaftos marad.

Ha a sonka vége felé járunk, ott ahol már csont van, vagy a nagyon inas részek, akkor fejtsük le a húst a csontról, és az inas részekkel együtt daráljuk le. Tökéletes alapot kapunk töltelékekhez.

A csontokat se dobjuk ki, hiszen bármibe bele lehet főzni.

Húsvéti ételeinek elkészítéséhez válasszuk a Cora Íz és Hagyomány márka 100%-ig magyar eredetű, kiváló minőségű alapanyagból készült termékeit, hogy ételeink még ízletesebbek és különlegesebbek legyenek.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Önöknek:

Buday Péter és a Cora

 

 

Exit mobile version