Hozzávalók:
• 15 dkg reszelt sárgarépa
• 20 dkg rétesliszt
• 2 evőkanál citromlé
• 10 dkg levétől lecsurgatott, pépesített ananászkonzerv
• 25 dkg cukor
• 1 dl olaj
• 4 tojás
• 1-1 teáskanál sütőpor, szódabikarbóna, őrölt szegfűszeg, szerecsendió és szegfűbors
• 2-2 dkg mazsola és durvára vágott mogyoró
• 12 dkg vaj
• 6 evőkanál méz
• csipetnyi só
Elkészítés:
A sárgarépát a citromlével és az ananászpürével összekeverjük. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a szegfűborsot is összekeverjük, az olajat is hozzáadva fényesre keverjük. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a mazsolát, a mogyorót és a répás keveréket. 2 nagy, téglalap alakú formát kivajazunk, liszttel meghintünk. A tésztát ezekben elosztjuk, és forró sütőben kb. 45 percig sütjük. Az olvasztott vajat és a mézet simára keverjük, és a kihűlt sütemény tetejét ezzel meglocsoljuk.