Gyors és ünnepinek tűnő húsvéti reggeli következik.
Sonkás fritatta medvehagymával és paradicsommal
Hozzávalók
Fejenként 2 tojással érdemes számolni
1 kanál tejszín 2 tojásonként
1 evőkanál Vénusz étolaj
só, bors
opcionálisan: sonka, paradicsom, vöröshagyma, medvehagyma, bacon (de bármit beletehetsz, amit egy rántottába is bele tudnál képzelni)
A húsos és keményebb (paradicsom, vöröshagyma) hozzávalókat olajon megpároljuk, közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tojásokat felütjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, habosra keverjük, és belekeverjük a sajtot. Ráöntjük a párolt hozzávalókra a tojást, és betesszük a sütőbe 10-12 percre. Pirosra sütjük. A végén apróra vágott medvehagymát szórunk rá.
Tipp: Aki nem szereti a medvehagyma túlságosan erőteljes ízét, az belekeverheti a tojásos masszába is, ugyanis sütés során sokat veszít az aromájából.